VELIKI USPEH SRPSKE KARATISTKINJE! Brankica osvojila DEVETU MEDALJU za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Roterdamu
Foto: MUP Srbije

BRAVO

VELIKI USPEH SRPSKE KARATISTKINJE! Brankica osvojila DEVETU MEDALJU za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Roterdamu

Ostali sportovi -

Iz Roterdama ponovo stiže sjajna vest za srpski sport. Seriju sjajnih rezultata na Svetskim igrama sportista policajaca nastavila je i karatistkinja Brankica Negovanović.

Ona je bila ubedljiva protiv svojih rivalki, osvojivši zlatnu medalju. Ovo je inače deveta medalje za Srbiju na ovim Igrama, na kojima učestvuje preko 10.000 sportista policajaca i vatrogasaca.

Za rivalke u kategoriji do 55 kg imala je dame iz Indije i Kambodže. Po sistemu svako sa svakim, usledile su borbe. U prvom meču Indijka Netu bila je bolja od Srejnin iz Kambože.

Brankica je pažljivo ušla u meč, i dugo je bilo 0-0. U finišu meča, poslušala je naša mlada članica MUP, savete trenera Slobodana Bobe Bitevića i krenuli su poeni.

Brankica Negovanović
foto: MUP Srbije

Na kraju 5:0 za našu takmičarku. Usledio je meč protiv Srejnin iz Kambodže, koji je Brankica teoretski mogla i da izgubi minimalnim rezultatom i tako isto osvoji medalju.

Ali Brankica, kojoj je samo 19 godina i koja je najmlađa na Svetskim igrama u Roterdamu, u meč je ušla motivisano i ubedljivo ga je rešila u svoju koristi. Pri rezultatu 7:0, ona je sjajnim nožnim potezom "uširo mavaši" direktno u glavu pogodila rivalku i meč je prekinut pri rezultatu 10:0.

- Nekako po tradiciji nikada nisam ubedljiva u prvom meču. Ali sve se dobro završilo. Poslušala sam savete trenera i drugi meč je bio za pamćenje. Hvala ministru Vulinu i svima koji su verovali u mene i pozvali me da predstavljam Srbiju i MUP na ovom velikom takmičenju. Zlato je oko vrata, zlato sa ostalim kolegama donosimo u našu zemlju. O srpskoj policiji i Srpskom svetu se priča i u dalekoj Holandiji u najboljem mogućem svetlu. Idemo dalje, sutra ćemo svi da bodrimo Nadicu, da i ona uzme medalju u tekvandou - poručila je Brankica Negovanović, jedna od naših najtalentovanijih karatistkinja, pred kojom je blistava budućnost.

Brankica Negovanović
foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je čestitke Brankici povodom osvojene zlatne medalje u karateu.

- Pripadnici Sportske jedinice MUP-a Srbije i karatistkinji Brankici Negovanović upućujem čestitke povodom osvojenog zlata na "Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama" u Roterdamu. U izuzetno oštroj konkurenciji, savladali ste predstavnice policija iz Indije i Kambodže i MUP-u i Srbiji doneli devetu zlatnu medalju, a svetu pokazali da srpska policija ima hrabre, visoko motivisane i požrtvovane pripadnike.

Srbija i Ministarstvo unutrašnjih poslova su ponosni na Vaš rezultat - poručuo je u saopštenju ministar Vulin.

U petak je na redu tekvondo takmičenje, gde će najbolji trener sveta Dragan Jović Gale predvoditi talentovani pripadnici MUP Nadicu Božanić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track