ŠOKANTNA ODLUKA ČUVENOG SPORTISTE: Završava karijeru USRED SEZONE, njegova ekipa odmah spremila zamenu
Foto: EPA/Davide Gennari

KRAJ

ŠOKANTNA ODLUKA ČUVENOG SPORTISTE: Završava karijeru USRED SEZONE, njegova ekipa odmah spremila zamenu

Ostali sportovi -

Italijanski vozač Andrea Doviciozo završiće karijeru posle trke Moto GP šampionata za Veliku nagradu San Marina, saopštila je danas njegova ekipa Jamaha.

Posle teškog prvog dela sezone i osvojenih 10 bodova u prvih 11 trka, Doviciozo je odlučio da se povuče pre završetka sezone, posle trke na domaćem terenu u Mizanu, 4. septembra.

- Nažalost, poslednjih godina Moto GP se duboko promenio. Situacija je drugačija, nisam se osećao prijatno sa motociklom i nisam bio u mogućnosti da u potpunosti iskoristim njegov potencijal - rekao je Doviciozo.

Test vozač Jamahe, Kal Kračlou, zameniće Dovicioza u poslednjih šest trka u šampionatu.

Doviciozo je trenutno 22. u ukupnom plasmanu vozača uoči predstojeće trke koja se 7. avgusta vozi na Silverstonu, za Veliku nagradu Velike Britanije.

On je u Moto GP šampionatu ostvario 15 pobeda i 62 puta je bio na pobedničkom podijumu. Nijednom nije uspeo da osvoji titulu, a u tri navrata bio je vicešampion iza Španca Marka Markesa (2017, 2018, 2019).

Titulu svetskog šampiona u kategoriji do 125 kubika osvojio je 2004. godine.

Tokom karijere vozio je za Hondu (2008-2011), posle toga vozio je godinu dana za Jamahu, pre nego što je prešao u Dukati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track