BOŽE PRAVDE GRMI U MINHENU: Šampionka Evrope Ivana Vuleta primila zlatnu medalju VIDEO
Foto: Screenshot

Bravo, Ivana

BOŽE PRAVDE GRMI U MINHENU: Šampionka Evrope Ivana Vuleta primila zlatnu medalju VIDEO

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je u četvrtak zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu.Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

01:38

Bože pravde grmi u Minhenu u čast Ivane Vulete

Njoj je dan kasnije uručena zlatna medalja na ceremoniji u Minhenu. Zlato joj je uručila slavna Hajke Dreksler.

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Vuleta posle finala, prenosi Srpski atletski savez.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u poslednjoj seriji nije skakala.

"Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u medjuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu... u svakom pogledu", rekla je Vuleta.

"Atmosfera je bila fantastična. Sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam da to iskoristim", dodala je ona.

Vuleta je navela da se u Minhenu, nasuprot nastupu na Svetskom prvenstvu u Judžinu gde je pokušala da drugačijim pristupom dodje do medalje, vratila "onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupa takmičenju".

"Stvarno sam uživala i nisam ni malo sumnjala. Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to i tražila, jer sam želela da se približim svom ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srećna, ponosna i uživam", zaključila je Vuleta.

Druga srpska predstavnica u ovom finalu, Milica Gardašević zauzela je sedmo mesto sa preskočenih 6,52 metra.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i svetska šampionka, Nemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 metara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track