UKRAJINAC JE NAJOPASNIJI ČOVEK NA SVETU! Oleksandr Usik odbranio titulu šampiona teške kategorije, Džošua pao posle 12 rundi
Foto: Printscreen/Twiter

Teška borba

UKRAJINAC JE NAJOPASNIJI ČOVEK NA SVETU! Oleksandr Usik odbranio titulu šampiona teške kategorije, Džošua pao posle 12 rundi

Ostali sportovi -

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik odbranio je titulu šampiona teške kategorije u verzijama VBA, VBO, IBF i IBO, pošto je i u revanšu savladao Britanca Entonija Džošuu posle 12 rundi.

Usik je pobedio Džošuu u mnogo boljoj borbi nego prošlog septembra, u kojoj mu je oduzeo svetske titule IBF, VBA i VBO.

Usik je bio bolji u najvažnijim trenucima meča i na momente uspevao da savlada zaista sjajnog Džošuu. Britanac je čak dobio poverenje jednog sudije (115-113), ali su druga dvojica zasluženo podovali meč za šampiona (116-112 i 115-113).

Ovo je bio mnogo bolji i konkurentniji meč od onog koji su imali prošle godine, gde Džošua nije mogao da parira sjajnim pokretom i originalnim bokserskim stilom šampiona iz Ukrajine.

Ovog puta je došao u većoj formi, sa mnogo boljom taktikom i načinom da odgovori na Ušikove najveće kvalitete. Na momente je izgledao sjajno, ali na njegovu nesreću takvi trenuci nisu bili dovoljni za pobedu.

Niko od boksera nije imao svoj period u meču u kojem su dominirali, ali je Usik jednostavno uspeo da uradi ono što najbolje radi. Ovaj put je dobio više udaraca nego u prvom meču, što je svakako zasluga odličnog protivnika, a Britancu se na tome mora odati priznanje.

Džošua je bio zaista sjajan, kretao se kao retko kada do sada, pokazao bolju kondiciju i raznovrsnije udarce, ali to nije bilo dovoljno. Usik je bokser koji se tako dobro kreće i tako dobro bira udarce da ga je skoro nemoguće pobediti na poene. Potreban vam je udarac koji vas obara na pod, a Džošua ga danas jednostavno nije imao u svom arsenalu.

Inače, borba je održana u Saudijskoj Arabiji, u King Abdulah sportskom centru u Džedi, a Ukrajinac je zadržao status "najopasnijeg čoveka na svetu", kako mnogi nazivaju prvaka teške kategorije, budući da se Tajson Fjuri vlasnik VBC pojasa u teškoj kategoriji penzionisao.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track