TEŠIĆ VRATIO ELIJANA NA BEOGRADSKI HIPODROM: Velika pobeda džokeja Konkolja i trenera Andrića u Bihaću! (VIDEO)
Foto: Facebook

KONJIČKI SPORT

TEŠIĆ VRATIO ELIJANA NA BEOGRADSKI HIPODROM: Velika pobeda džokeja Konkolja i trenera Andrića u Bihaću! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Svuda pođi, kući dođi! Ova izreka je odnedavno aktuelna i za konjara sa višedecenijskim stažom sa Čukarice Slobodana Tešića Tešketa. Naime, Tešić je iz Pariza vratio trogodog galopera Elijana, koji je zablistao u Francuskoj, dok je godinu dana starijeg zekana Gideona Greja prodao za 8.000 evra.

Elijano je bio u treningu na pariskom hipodromu Mezon-Lafit kod Italijana Đanluke Bjetolinija, a u gluvo doba noći između petka i subote, kraj Careve ćuprije vratio ga je trener Miroslav Kolar, koji će ponovo voditi računa o njemu. Elijano je u Francuskoj imao devet startova, ostvario je dve pobede, na tzv. ol-veder stazi u Dovilu 10. decembra prošle godine i 24. juna na travi na "engleskom hipodromu" Sen-Klu, a trčao je i na čuvenom "Lonšanu" u Parizu. Od nagrada je zaradio 34.970 evra!

- Beogradski hipodrom, takav kakav je, naša je kuća! U Francuskoj, jednoj od najjačih industrija konjskih trka na svetu, nije lako biti ni "u placu", a Elijano je i pobeđivao. Drago mi je da smo im pokazali da i dalje postojimo. Sada je vreme da se Elijano predstavi ljubiteljima konjičkog sporta u Srbiji - rekao je za Kurir Slobodan Tešić.

Veliki broj džokeja iz Srbije je u subotu bio na hipodromu „Bakšaiške bare“ u Bihaću, gde je održano pet galopskih trka sa ukupno 41 grlom! Glavna trka je bila 19. "Memorijal Alije Izetbegovića" na 2400 metara, za nagradni fond od 40.000 konvertinbilnih maraka. Pobedila je trogoda omica Olimpik Bejlis, koju je jahao jedan od najboljih srpskih džokeja Milan Konkolj, sa teretom od 54 kg.

Olimpik Bejlis je u treningu kod Šapčanina Nenada Andrića, koji se odlično snašao kao trener na hipodromu Gradačac u Bosni i Hercegovini. Pobedničko vreme na dobroj travnatoj stazi, u trci sa ukupno osam konja, bilo je 2:45,99. Vlasnik ove omice je Dragan Leburić, a grlo je kupljeno na čuvenoj aukciji "Arkana" u Dovilu u Francuskoj.

Drugo mesto je pripalo starijem galoperu Kalabrezeu (Aleksandar Šašić), koga je poznati menadžer iz Varaždina Mario Bulić pravo iz Šapca (trener Bojan Šendeković), odveo na trku u Bihać, dok je treći bio prošlogodišnji pobednik Zvarovski, u čijem je sedlu bio Bugarin Stanislav Georgijev, godinama unazad jedan od najuspešnijih džokeja na hipodromu "Kinčem park" u Budimpešti.

- Konjički klub Jedinstvo je od prvog dana ozbiljno shvatilo ulogu koju je preuzelo na sebe, a to je organizacija takvog jednog događaja koji nosi ime po prvom predsedniku naše države - rekao je Zijad Tahrić, predsednik KK Jedinstvo iz Bihaća.

Iako je u ovom veku galopski sport podignut na solidan nivo kod naših suseda, Bosna i Hercegovina, za razliku od Srbije i Hrvatske, još uvek nije član Međunarodne federacija galopa (IFHA).

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track