SRBIJA SE POIGRAVALA SA PROTIVNIKOM NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA: Savićevi podmlađeni Delfini nemilosrdni razbili debitanta!
Foto: LEN

Evropsko prvenstvo

SRBIJA SE POIGRAVALA SA PROTIVNIKOM NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA: Savićevi podmlađeni Delfini nemilosrdni razbili debitanta!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije rezultatom 18:3 (3:0, 8:1, 3:1, 4:1) pobedila je Izrael na otvaranju Evropskog prvenstva u Splitu.

Srbiju su do pobede protiv Izraela, debitanta na Evopskom prvenstvu, vodili Radomir Drašović i Marko Radulović sa po četiri gola.

Dušan Mandić je dodao tri, dok su se po dva puta u strelce upisivali Strahinja Rašović, Petar Velkić i Ognjen Stojanović.

Golove za Izrael postigli su Or Šlajn, Ido Goldšmit i Ronen Gros.

Srbija je golovima Drašovića i Mandića, sa igračem više, i pogotkom Strahinje Rašovića posle kontranapada stigla do tri gola prednosti posle prve četvrine.

Izabranici Dejana Savića su potom u drugoj deonici bili još efikasniji, postigli čak osam golova, čime su praktično rešili pitanje pobednika na ovom meču. ;U finišu tog dela igre Izraelci su preko Ora Šlajna postigli svoj prvi gol na evropskim prvenstvima.

Vaterpolisti Srbije su u nastavku bez većih problema održavali veliku prednost i mirno priveli meč kraju.

Podršku našim vaterpolistima i na ovom Evropskom prvenstvu pružila je UNIQA osiguranje, zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Srbija će u drugom kolu Grupe D, u sredu, igrati protiv Madjarske od 19.00.

Utakmicu ste mogli da pratite uživo na Kurir sportu:

Srbija - Izrael 18:3

Tok meča

IIII četvrtina:

8. minut 18:3 - Za sam kraj, ponovo Radulović! Odličan start naših vaterpolista u Splitu. Pobeda za početak, a naredni rival biće Mađarska.

7. minut 17:3 - Kontra dva na jedan za ekipu Dejana Savića završena je trećim golom Radulovića.

6. minut 16:3 - Drugi gol na utakmici za Velkića, nastavlja se dobra partija naših vaterpolista.

3. minut 15:3 - Šesti put su imali igrača više i konačno su uspeli da iskoriste tu situaciju Izraelci.

2. minut 15:2 - Treći gol na utakmici za Dušana Mandića.

III četvrtina:

8. minut 14:2 - Opet nisu Izraelci iskoristili igrača više, ali su ubrzo dobili peterac, odakle su stigli do drugog gola. Strelac je Igo Goldšmit.

4. minut 14:1 - Još jedan pogodak Drašovića.

3. minut 13:1 - I drugi od braće Rašović - Viktor, postigao je gol na otvaranju Evropskog prvenstva.

2. minu 12:1 - Velkić Petar nastavlja ono što su naši vaterpolisti započeli u prvom poluvremenu.

II četvrtina:

8. minut 11:1 - Prvi gol Izraela na Evropskim prvenstvima ikada! Strelac je bio Šlejn, a odgovrio je ubrzo Drašović. Jedanaesti gol za Srbiju je postigao Strahinja Rašović.

7. minut 9:0 - Golman Rističević je skupio devet odbrana, a na drugoj strani pogađa Mandić.

6. minut 8:0 - Evo i drugog pogotka Radulovića, još jednom su naši vaterpolisti kaznili neiskorišćenog igrača više.

5. minut 7:0 - I još jednom Stojanović, prvi vaterpolista sa dva gola na ovom meču.

4. minut 6:0 - Gol je postigao i Ognjen Stojanović.

3. minut 5:0 - "Upisao se" i Marko Radulović. Očekivano lako naši reprezentativci izlaze na kraj sa prvim protivnikom.

2. minut 4:0 - Srbija u laganom ritmu ide ka pobedi - novi gol Drašovića.

I četvrtina:

8. minut 3:0 - Isključenje Pljevančića nije rezultiralo golom Izraelaca, a to kažnjava na drugoj strani sjajni Dušan Mandić. To je prvi gol predvodnika ove generacije na turniru, a u samom finišu prve četvrtine, posle kontranapada je pogodio Strahinja Rašović.

4. minut 1:0 - Evo i prvog gola! Srbija ima prednost, Radomir Drašović je strelac!

1. minut 0:0 - Počela je prva utakmica Srbije na Evropskom prvenstvu!

Uoči meča:

Podmlađeni sastav selektora Dejana Savića probaće da nadmaši rezultat sa prethodnog prvenstva Evrope kada je u Budimpešti, u četvrtfinalu poražena od Španije, kasnijeg finaliste, rezultatom 10:9.

Mađarska je te, 2020. godine, kao domaćin osvojila titulu, a upravo su oni jedan od rivala Srbije u grupi D u kojoj će igrati još i Slovenija.

Mađarska i Slovenija svoj meč igraju od 14 časova.

Srbija je ovog leta zauzela peto mesto u Svetskoj ligi, nakon koje je odigrala nekoliko jakih pripremnih mečeva za prvenstvo starog kontinenta.

Ipak, leto je obeležio oproštaj velike šestorke.

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović su se oprostili od igranja u reprezentaciji, a nove nade će u Splitu skupljati iskustvo u nacionalnom timu.

Sastav Srbije na Evropskom prvenstvu u Splitu:

Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš 196/80), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track