KOLAKOVIĆ NAKON OČEKIVANOG TRIJUMFA: Pravili smo greške, ali smo pobedili Portoriko
Foto: OSSRB

SVETSKO PRVENSTVO

KOLAKOVIĆ NAKON OČEKIVANOG TRIJUMFA: Pravili smo greške, ali smo pobedili Portoriko

Ostali sportovi -

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je večeras da je ekipa pravila greške u meču protiv Portorika, ali da je kasnije do izražaja došao kvalitet.

"Ne mogu da kažem da smo loše otvorili utakmicu, ali smo jako loše zatvarali prvi set i potkradale su nam se neke greške, koje svakako na ovom nivou ne bi smeli da radimo. Pretvorili smo ovaj meč u ružan, ali na kraju dobro pobedili smo sa 3:0", rekao je Kolaković, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije pobedili su danas u Katovicama selekciju Portorika sa 3:0 (26:24, 25:21, 25:16), u meču drugog kola Grupe A Svetskog prvenstva.

Srbiji je ovo druga maksimalna pobeda na Svetskom prvenstvu, a Portoriku drugi maksimalni poraz.

Kolaković je dodao da je tokom prvog seta trebalo da veću odgovornost preuzmu igrači sa klupe, kao što je to bio slučaj u trećem setu.

"Hteo sam da ovi koji su igrali protiv Ukrajine osim Uroša (Kovačević), imaju neki ritam mečeva, jer mislim da će nam i to trebati. Nismo bili na svakoj lopti onako kako bi trebalo i protivnik je to svakako iskoristio.

Selektor Srbije je rekao da je u prvom setu viđen egal.

"Kasnije je ipak kvalitet došao do izražaja i mislim da smo pobedili i ovu utakmicu takođe potisnuli iza nas", istakao je on.

Kolaković je ocenio da je takav pristup protiv Portorika deo "mentaliteta".

"Mislim da možemo mnogo bolje, to je utakmica sa Ukrajinom pokazala, koja isto tako nije iz vrha svetske odbojke, ali problem nije rezultat, nego neke greške nam se potkradaju, neki sitni poeni koje protivnik uzme, što inače na treningu nema šanse da nam se dogodi. Ali nikad nećemo naučiti da igramo ovakve utakmice i stalno ćemo se nervirati, ali i pobeđivati", zaključio je Kolaković.

Srbija u sredu od 17.30 igra protiv Tunisa, meč poslednjeg trećeg kola Grupe A

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track