OLIMPIJSKI ŠAMPION IZ RIJA PRIZNAO DA JE KORISTIO KANABIS: Prepustio sam se trenutku slabosti...
Foto: AP

PLIVANJe

OLIMPIJSKI ŠAMPION IZ RIJA PRIZNAO DA JE KORISTIO KANABIS: Prepustio sam se trenutku slabosti...

Ostali sportovi -

Singapurski plivač Džozef Skuling priznao je da je koristio kanabis u Vijetnamu na takmičenju tokom odsustva sa služenja vojnog roka i izvinio se zbog upotrebe zabranjenih supstanci.

Skuling je postao velika sportska zvezda Singapura kada je na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru osvojio zlatnu medalju u trci na 100 metara delfin, pobedivši Amerikanca Majkla Felpsa.

Skuling je priznao da je u maju ove godine uzeo kanabis, navelo je Ministarstvo odbrane Singapura.

"Prepustio sam se trenutku slabosti nakon što sam prošao kroz veoma težak period u životu. Žao mi je što sam svojim postupcima povredio sve oko sebe, posebno moju porodicu i mlade navijače koji se ugledaju na mene", naveo je Skuling na društvenim mrežama.

Skuling je dobio odsustvo kako bi se takmičio na Južno-istočnim azijskim igrama u Hanoju, gde je u maju osvojio dve zlatne medalje.

"Pogrešio sam i preuzimam odgovornost za ono što sam učinio. Popraviću se i neću vas ponovo izneveriti", naveo je 27-godišnji plivač.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Skuling zvanično upozoren i da će u narednih šest meseci biti stavljen pod nadzor tokom kojeg će uzorci njegovog urina biti redovno testirani.

Dok je u vojsci, Skuling više neće moći da dobije odsustvo za treninge ili takmičenja, a u slučaju novog uzimanja droge mogao bi da dobije pritvor do devet meseci u kasarni.

Skuling je osvojio olimpijsko zlato dok je trenirao i studirao na Univerzitetu Teksas u Ostinu. Na prošlogodišnjim igrama nije uspeo da odbrani titulu, pošto je takmičenje na 100 metara delfin završio u kvalifikacijama.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track