ODUŠEVLJEN TRIJUMFOM U HOLANDIJI! Verstapen: Uvek je posebno pobediti u domaćoj trci
Foto: Profimedia

FORMULA 1

ODUŠEVLJEN TRIJUMFOM U HOLANDIJI! Verstapen: Uvek je posebno pobediti u domaćoj trci

Ostali sportovi -

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je uvek posebno pobediti na domaćoj stazi, nakon što je ostvario trijumf u trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije.

"Uvek je posebno pobediti na domaćoj Velikoj nagradi, ove godine sam morao da radim još više, neverovatan vikend i zaista sam srećan što smo pobedili u Holandiji", rekao je Verstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Aktuelni svetski prvak je na stazi Zandvort ostvario 30. trijumf u karijeri. Drugi je završio Džordž Rasel iz Mercedesa, a treći Šarl Lekler iz Ferarija.

Verstapen je dodao da je prelazak na meke gume posle izlaska vozila bezbednosti u 56. krugu bila prava odlulka.

"Ispalo je jako dobro kada smo se vratili na meke gume. Ponovo smo imali odličan tempo. Pre tog sigurnosnog vozila, mislio sam da će biti dobro do kraja sa tvrdim gumama, iako smo bili malo sporiji, ali je onda izašlo vozilo bezbednosti", rekao je holandski vozač.

Verstapen je odlaskom u boks prepustio prvu poziciju vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu, koji je ostao na stazi tokom perioda pod vozilom bezbednosti. Ipak prilikom novog početka trke u 61. krugu Holandjanin je lako obišao sedmostrukog svetskog prvaka, koji je na kraju završio kao četvrti.

Rasel, koji je zauzeo drugo mesto, zahvalio se domaćoj publici i istakao da je za vozače poseban osećaj kada su u Zandvortu.

"Kao tim danas smo imali neverovatan tempo. Timski rezultat nije bio baš onakav kakvom smo se nadali, ali dobili smo mnogo samopouzdanja da idemo napred. Polako se približavamo tom vrhunskom nivou", dodao je on.

Lekler je istakao da bolji rezultat od treće pozicije danas nije bio moguć.

"Malo nismo imali sreće sa virtuelnim vozilom bezbednosti. Ne znam da li bi to nešto promenilio, Maks je danas bio prebrz. Onda je tu bio Mercedes koji je leteo na tvrdim gumama", rekao je on.

Vozač Ferarija rekao je da je Verstapenova prednost u generalnom plasmanu velika.

"Razlika je sada zaista velika, ići ćemo trku po trku i pokušati da poboljšamo svoj potencijal i da vidimo šta je na kraju moguće", zaključio je Lekler.

Trkačkom vikendu u Holandiji prisustvovalo je 305.000 navijača.

U generalnom plasmanu posle 15 trka vodi Verstapen sa 310 bodova, dok Lekler i Serhio Peres iz Red Bula na deobi drugog mesta imaju po 201 bod.

Šampionat se nastavlja sledeće nedelje trkom za Veliku nagradu Italije u Monci.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track