DELFINI SE PROVUKLI KROZ IGLENE UŠI: Vaterpolisti Srbije posle PENAL DRAME slavili nad Holandijom
Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

VATERPOLO

DELFINI SE PROVUKLI KROZ IGLENE UŠI: Vaterpolisti Srbije posle PENAL DRAME slavili nad Holandijom

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Splitu Holandiju posle peteraca sa 12:11 (2:1, 3:1, 1:4, 0:0, 6:5), u utakmici razigravanja za plasman od devetog do 12. mesta na Evropskom prvenstvu.

U regularnom delu utakmice, koji je završen nerešeno 6:6, po dva gola za Srbiju postigli su Radomir Drašović i Ognjen Stojanović. Po jedan pogodak dodali su Djordje Vučinić i Strahinja Rašović.

U holandskom timu najefikasniji je bio Lukas Gelen sa tri gola.

Nisu Dejan Savić i njegovi izabranici želeli da budu ovde, hteli su meč protiv Italijana u četvrtfinalu, ali kada su se već našli u doigravanju za plasman od devetog do 12. mesta, moralo je bolje od ovoga.

Bez najboljeg igrača, Dušana Mandića i Marka Radulovića, Srbija nije uspela da dokaže da je kvalitetniji tim od rivala. Strahinja Rašović je doneo ranu prednost našem timu, a nju je udbostručio Ognjen Stojanović, pre nego što je Gilen postavio konačni rezultat prve četvrtine.

Đorđe Vučinić je lepim golom povisio na 3:1 na otvaranju treće deonice, a ubrzo je Stojanović stigao do drugog gola na utakmici, a na kratku pauzu ekipe su otišle pri vođstvu Srbije rezultatom 5:2, pošto se u strelce upisao i Radomir Drašović.

Odlične role na današnjem meču imali su naši golmani Dimitrije Strajo Rističević i Lazar Dobožanov, koji su imali po nekoliko odličnih odbrana. Ali ni odbrane nisu pomogle Srbiji u trećoj četvrtini, u kojoj je došlo do velikog pada, što su Holanđani maksimalno iskoristili kako bi stigli do izjednačenja, pre nego što je Srbija konačno došla do novog pogotka preko Drašovića.

Ubrzo je Holandija došla do novog poravnanja i to u samoj završnici treće deonice. U poslednjih osam minuta ekipe su ponele neočekivanih 6:6.

Golman Dobožanov je u poslednjem minutu imao veoma važnu odbranu, a na 40 sekundi do kraja utakmice, Dejan Savić je zatražio tajm-aut, a Srbija u narednom napadu nije uspela da uputi šut ka golu rivala, pa je za poslednji napad Holandije ostalo 20 sekundi. Nakon novog tajm-auta Srbija se odbranila, pa je meč stigao do izvođenja penala.

Srbija će u borbi za deveto mesto igrati u četvrtak u 11.30 minuta protiv Rumunije koja je prethodno pobedila Izrael nakon boljeg izvođenja penala.

(Iz Splita za Kurir - Aleksandar Knežević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track