KRAJ NOĆNE MORE, SRBIJA NAPUŠTA SPLIT POGNUTE GLAVE: Saviću i Delfinima je preseo dolazak u Hrvatsku! Povratak na vrh je MORANJE!
Foto: Starsport©

VATERPOLO

KRAJ NOĆNE MORE, SRBIJA NAPUŠTA SPLIT POGNUTE GLAVE: Saviću i Delfinima je preseo dolazak u Hrvatsku! Povratak na vrh je MORANJE!

Ostali sportovi -

Otkako su šokantno poraženi od Francuske u meču za četvrtfinale Evropskog prvenstva, vaterpolisti Srbije, na čelu sa selektorom Dejanom Savićem, žalili su svaki trenutak proveden u Splitu.

Tako je delovalo na prvoj utakmici u borbi za plasman od devetog do 12. mesta na Evropskom prvenstvu, u kojoj definitivno nikada ne treba da gledamo Srbiju.

Holanđani su nekako pobeđeni, nakon peteraca, a zatim je usledio duel protiv Rumunije. Pobedili su naši vaterpolisti i to veoma ubedljivo, ali nije to donelo nikakvu satisfakciju niti slavlje.

Neka imena koja nismo često viđali na utakmicama reprezentacije, nisu se proslavila u Hrvatskoj. Određeno iskustvo jesu stekli, ali da li je to dovoljno za naredne izazove?

Dejan Savić poziciju selektora obavlja već 10 godina i teško je izbrojati uspehe koje je nacionalni tim postigao u tom periodu, međutim, smena generacije sa kojom se suočio toliko uspešan kolektiv, doneo je velike probleme.

Možda je moralo tako, možda baš i nije. U svakom slučaju, pred našim timom je obaveza da se vrate tamo gde pripadaju, a to je sam vrh svetskog vaterpola.

Potencijalni problem možda je najavio selektor zagonetnim odgovorom na pitanje o najboljem igraču, Dušanu Mandiću, koji nije igrao na poslednje dve utakmice.

Ostaje nam da se nadamo da iza čitave situacije nema problema unutar tima. U svakom slučaju, moramo da očekujemo reakciju Delfina i brzi povratak na vrh.

(Iz Splita za Kurir - Aleksandar Knežević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track