MINISTAR VULIN POZDRAVIO UČESNIKE: U Beogradu svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u rvanju
Foto: Mup Srbije

rvanje

MINISTAR VULIN POZDRAVIO UČESNIKE: U Beogradu svečano otvoreno Svetsko prvenstvo u rvanju

Ostali sportovi -

U Beogradu je u nedelju popodne održana ceremonija svečanog otvaranja Svetskog prvenstva za seniore u rvanju.

Na otvaranju su govorili ministar MUP Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je pre svog obraćanja zamolio goste, posetioce i takmičare da velikim aplauzom pozdrave momke i devojke sa Vojne akademije koji su nosili srpsku zastavu na početku programa, i dodao da oni zaslužuju svako poštovanje zato što će čuvati i štititi Srbiju i srpski narod.

- Srbija je zemlja pobednika, Srbija je zemlja boraca, a rvači jesu pobednici, jesu borci, jer onaj ko može da posveti svoj život borbi sa drugim, ali i borbi sa sobom jeste pobednik i jeste borac, a takvi su Srbi - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. - Vi koji ste došli, koji prvi put dolazite u ovaj lepi grad i ovu prelepu zemlju, znam da ste možda imali puno predrasuda, znam da su vam govorili o zemlji koja je poznata više po ratovima nego pobedama i uspesima, ali isto tako znam da ćete videti da su vas češće lagali, nego što su govorili istinu o Srbima i Srbiji, a kad se vratite u svoje domove, znam da ćete vi govoriti istinu o Srbima i Srbiji i da ćete biti naši ambasadori, jer ko jednom dođe u ovaj grad i ovu zemlju, ne može da joj se ne vrati i ne može da je ne zavoli.

Ministar je dobio veliki aplauz na obraćanju a stranim gostima je poručio.

- Daćemo vam priliku da se borite, ali više od svega, daćemo vam priliku da upoznate ono najbolje i najvrednije u Srbiji – Srbe. Da upoznate ljude ovog grada, da upoznate ljude ove zemlje. Neka borbe budu poštene, neka budu čvrste, neka budu teške, neka budu vredne pamćenja i vredne ponavljanja, neka pobede najbolji, a posebno ako su ti najbolji pod zastavom Srbije.

Članovi nedavno osnovame Sportske jedinice MUP Srbije su Strahinja Despić i Sebastijan Nađ, reprezentativci Srbije, koji takođe, nastupaju na Svetskom prvenstvu a ministar je gledao pobedu Nađa u polufinalu. Despić i Nađ su letos osvojili zlatne medalje na Svetskim igrama policajaca i vatrogasaca u holandskom Roterdamu.

Na otvaranju su bili i ministar sporta Vanja Udovičić, sa članovima svog tima, pomoćnik ministra MUP Vladimir Ilić, načelnika UKP Bogdan Pušić, generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić, gradski sekretar za sport Beograda Nikola Penić, pokrajinski sekretar Dane Basta, narodni poslanik i nekadašnji bokser Ivan Ribać i mnogi drugi. Svi mečevi SP u rvanju održavaju se u beogradskoj Areni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja