SRPKINJA U ODABRANOM DRUŠTVU: Angelina Topić među pet finalista za najboljeg mladog sportistu Evrope
Foto: Starsport©

ceremonija

SRPKINJA U ODABRANOM DRUŠTVU: Angelina Topić među pet finalista za najboljeg mladog sportistu Evrope

Ostali sportovi -

Evropski olimpijski komiteti objavili su danas imena pet finalista koji će konkurisati za trofej za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" za 2022, a medju njima se nalazi i srpska atletičarka Angelina Topić.

Angelina Topić je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila bronzanu medalju u skoku u vis. Ona je do bronze stigla skokom od 1,93 metra, a bila je najmladja učesnica u toj disciplini.

Ona je na poslednjem održanom Svetskom prevenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.

Pored Topić, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu nalaze se i gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael), veslačica Sofia Dalidu (Grčka), skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija) i plivač Filipo Bertoni (Italija).

Angelina Topić
foto: Printscreen

Ceremonija proglašenja najboljeg mladog sportiste Evrope biće održana tokom Seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Grčkoj, 30. septembra.

Najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope. Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju za dalji sportski razvoj. I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja, a shodno konačnom plasmanu.

Srbija je i prošle godine imala finalistu medju najboljim mladim sportistima Evrope, kada je Adriana Vilagoš, naša talentovana bacačica koplja, zauzela drugo mesto u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track