SAD - ONO NAJVAŽNIJE! Srbije preko Poljske gleda ka polufinalu SP: Srpske odbojkašice večeras (20.30) ruše domaćina u Gljivicama
Foto: EPA/Grzegorz Michalowski

ODBOJKA

SAD - ONO NAJVAŽNIJE! Srbije preko Poljske gleda ka polufinalu SP: Srpske odbojkašice večeras (20.30) ruše domaćina u Gljivicama

Ostali sportovi -

A sad, ono pravo! Srpske odbojkašice ulaze u najvažniju fazu odbrane svetskog zlata. Prvi korak na SP u Poljskoj je današnji četvrtfinalni meč protiv domaćina u Gljivicama.

Odbojkašice
foto: FIVB

Bojana Milenković upozorava da Poljakinje nisu naivne i da od prvog servisa moraju da odigraju maksimalno angažovano ako žele u polufinale.

- Poljakinje su sjajno igrale protiv Nemačke. Kreće eliminaciona faza, a mi smo svesne šta nas čeka. Verujem da će Poljska igrati bolje nego u prvom meču protiv nas, pošto je to sada za njih veći izazov. Podrška navijača će im sigurno dosta značiti na ovoj utakmici. Znamo da se nosimo s pritiskom. Potrebno je da odigramo našu prepoznatljivu igru i da nastavimo s pobedama - izjavila je Milenkovićeva.

Aleksandra Jegdić je dodala da naš nacionalni tim dobro poznaje igru rivala, u grupi je pobeđen sa 3:0.

- Neće nam biti lako, jer igraju pred svojim navijačima. Sigurno je da je nesvakidašnji sistem takmičenja na SP, pošto moramo za kratko vreme ponovo da igramo sa istim protivnikom. Međutim, ne možemo ništa protiv toga, jedino da sve prihvatimo i da na meču s Poljskom prikažemo najbolju igru. Na SP smo ostvarili svih devet pobeda, igrale smo sa 14 odbojkašica i sve devojke su dale neki doprinos - rekla je ona.

Poziv u reprezentaciju Aleksandra je dobila uoči proslave devojačke večeri. Sjajno se pokazala u pripremnom periodu i selektor Danijele Santareli odlučio je da je povede na Svetsko prvenstvo. U nedelju je priređeno i malo slavlje jer je u Poljskoj proslavila 28. rođenđan.

SP - četvrtfinale

Italija - Kina 17.00

SAD - Turska 17.30

Brazil - Japan 20.30

Srbija - Poljska 20.30

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track