Paraolimpijci pravi heroji Srbije!

Za njih nema dočeka ispred skupštine

Paraolimpijci pravi heroji Srbije!

Ostali sportovi -
Mala, ali sjajna ekspedicija paraolimpijaca, koja je osvojila dve zlatne i tri srebrne medalje, danas se vraća sa POI u Londonu

Zaslužili su više.Paraolimpijski tim Srbije, sačinjen od 13 izvanrednih sportista, vraća se danas iz Londona sa završenih POI bogatiji za pet medalja. Dva puta se „Bože pravde“ zaorilo Londonom, dva puta je srpska zastava bila na najvišem jarbolu. Za ovakvu čast možemo zahvaliti našim najsjajnijim paraolimpijcima Tanji Dragić (bacanje koplja) i Željku Dimitrijeviću (bacanje čunja).Ništa manje vredni pomena su srebrna Borislava Perić Ranković i Zlatko Kesler (stoni tenis), kao i Draženko Mitrović (bacanje diska). Oni, ali i svi naši drugi predstavnici na POI, zaslužuju da se Srbija ponosi njima i da im to i pokaže.Međutim, dočeka ispred Skupštine za ove heroje neće biti. Naše paraolimpijce neće pozdraviti desetine hiljada građana, kao što je bio slučaj s Milicom Mandić, Ivanom Maksimović i vaterpolistima, ali će ih zato u zgradi Predsedništva ugostiti predsednik države Tomislav Nikolić.I to što za njih vatrometa nema ne čini ih manje vrednim od ostalih. Nedovoljno interesovanje građana zemlje pod čijom su se zastavom naši sportisti borili poražavajuća je činjenica, ali bez obzira na to, oni su pravi heroji nacije.

Svi kod predsednika!Naši paraolimpijci možda su zapostavljeni od šire javnosti, ali će, kako i dolikuje, nakon dolaska u srpsku prestonicu biti gosti predsednika države. Predsednik Tomislav Nikolić prirediće prigodan prijem za paraolimpijske heroje u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu. Prijem će se održati danas u 15.30 časova i ovom prilikom Nikolić će imati priliku da čestita sportistima na vrhunskim rezultatima koje su zabeležili na minulim POI u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track