"VESELI SE SRPSKI RODE JE NACIONALISTIČKO SMEĆE" Ovo je brutalan odgovor sramnom profesoru na njegov UDAR na odbojkašice
Foto: Uroš Arsić/Mondo, Beta, Printscreen Twitter

ozbiljno vređanje

"VESELI SE SRPSKI RODE JE NACIONALISTIČKO SMEĆE" Ovo je brutalan odgovor sramnom profesoru na njegov UDAR na odbojkašice

Ostali sportovi -

Izvesni profesor iz Luksemburga Florijan Biber, na više nego skandalozan način, komentarisao je uspeh ženske srpske odbojkaške reprezentacije posle osvajanja Svetskog prvenstva.

Odbojkašice Srbije, Doček
foto: Uroš Arsić/Mondo

Dao je sebi za pravo da na nedostojan, nekulturan, krajnje bezobrazan i primitivan način komentariše slavlje srpskih odbojkašica i naroda ispred krljevskog dvora u Beogradu. Posebno ga je iziritirala pesma "Veseli se srpski rode" Danice Crnogorčević, koju je masa sa velikim oduševljenjem i u euforiji pevala zajedno sa odbojkašicama.

- Kada se slavi sportska pobeda sa nacionalističkim smećem - napisao je Florijan Biber na tviteru, uz video sa proslave zlatne medalje iz Beograda.

Njegovu neodmerenu izjavu za Kurir je komentarisao Ivan Knežević, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije.

- Ne znam ko je dotični! Niti me interesuje njegovo mišljenje! Očigledno je nesrećan i dosadno mu je, pa se bavi sa nama. Nisam očekivao da će neko biti srećan zbog naših uspeha. Mogu da mu poručim da smo mi Srbi ponosni na ovo što smo uradili. Ovo je veliki uspeh naše reprezentacije i srpske odbojke. Nije mala stvar dva puta zaredom biti prvak sveta. Ne znam kome je to pošlo za rukom u bližoj prošlosti - rekao je Ivan Knežević i dodao:

Ivan Knežević
foto: OSSRB

- Slavićemo sa našim pesmama, pevaćemo ih, jer nas i naš narod čine srećnima. Drugi nas ne zanimaju, za razliku od njih, nećemo im se mešati u repertoar kad budu slavili. Izgleda smo im veoma zanimljivi, pobeđujemo ih često, pa im je interesantno, kao tom profesoru da se bave s nama. Što kaže naš narod, nije nama milo, što nam je milo, nego je nama milo što je njima krivo!

Odbojkašice Srbije, Doček
foto: Beoinfo

Florijan Biber mrziteljske stavove prema Srbima i Srbiji nije krio ni ranije. U negativnom kontektsu komentarisao je diplomatski rad Srbije, politiku, lik i delo predsednika Aleksandra Vučića, čak i najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića.

- Šta reći, više?! Dosadno je čoveku... Umesto da pohvali naše devojke koje su postale uzori desetinama hiljada dece u Srbiji, on tako... Za razliku od njega, mi ne gledamo u tuđe dvorište. Ponosni smo na naše sportske uspehe. Iako smo mala država, imamo šampione u kolektivnim i pojedinačnim sportovima. Ceo svet zna za našeg Novaka. Ljudima poput tog profesora nije jasno kako jedna mala Srbija može da bude najbolja u svetu. Boli ga naš uspeh, ali šta da mu radimo - zaključio je Ivan Knežević.

Odbojkašice Srbije, Doček
foto: Ana Paunković

Uspeh ženske odbojkaške reprezentacije Srbije odjeknuo je u svetu. Po drugi put osvojiti titulu prvaka sveta i to sa impresivnim skorom od 12 pobeda u isto toliko utakmica, izaziva poštovanje i divljenje. Srbija je na SP u Holandiji i Poljskoj otišla sa novim selektorom i bez pet standardnih igračica, koje su 2018. osvojile titulu svetskih šampionki. Zorana Terzića zamenio je sjajni Italijan Danijele Santareli, dok u timu više nisu bile Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Milena Rašić, Silvija Popović i Tijana Malešević.

Florijan Biber
foto: Printskrin/Tviter

Zanimljivo je da se knjiga Florijana Bibera pod nazivom "Uspon autoritarizma na zapadnom Balkanu" bez ikakvih problema prodaje u knjižarama širom Srbije. I to jasno govori o Srbiji i njenom narodu, posebno kada su u pitanje negativne izjave profesora iz Luksemburga o našoj državi.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track