BIO JE LEGENDARNI SRPSKI BOKSER, A NA KRAJU SU MU LEŠ POJELI CRVI: Ni danas se ne zna kako je umro Tarabaš, o njemu se još priča
Foto: Profimedia

nije zaslužio tako da završi

BIO JE LEGENDARNI SRPSKI BOKSER, A NA KRAJU SU MU LEŠ POJELI CRVI: Ni danas se ne zna kako je umro Tarabaš, o njemu se još priča

Ostali sportovi -

Telo boksera Desimira Sretenovića - Tarabaša (68) nađeno je u raspadnutom stanju u njegovom stanu u centru Kruševca. Kruševljani su bili užasnuti kada se tog oktobra 2015. godine pronela vest da su legendarnog boksera pojeli - crvi.

Tačno vreme smrti ostala je misterija sve do danas. Crvi su već gmizali ka susednom stanu kada su komšije reagovale. Svaki kutak tog turobnog doma u Gazimestanskoj ulici mogao je da posvedoči o nekadašnjoj slavi velikog sportiste, ali i njegovoj propasti: gomila đubreta, zagađeni tepisi, prljavština.

Porodica Tarabaša posvedočila je tada za da ih je sve isključio iz života.

"Bio je slab sa živcima i zato je bio u invalidskoj penziji od svoje 37. godine", rekao je za medije njegov rođeni brat Vitomir Sretenović:

"Niko nije zaslužio ovakav kraj".

Kruševački bokseri, koji su u mladosti dobro poznavali Desimira, ispričali su da nije prezao od toga da uđe u ring sa najvećim bokserima.

Bio je član Bokserskog kluba "14. oktobar", koji je u zlatno doba ovog sporta u Kruševcu igrao u Prvoj saveznoj ligi. Sretenović je uspešno odmeravao snage sa velikim imenima: Benešem, Đakulom, Veselinovićem, Vakićem. Najuspešniji je bio u "velter" kategoriji - do 67 kilograma.

"Direkti i borba na distanci su mu bili glavno oružje", zapisao je Bojan Sremčević povodom 50. godišnjice BK "14. oktobar" (1951-2001).

Desimir Sretenović imao je blistavu, ali kratku karijeru. Boksovao je od 1966. do 1977. godine, imao je oko 200 mečeva. Čak 120 puta je dobrovoljno dao krv. Skončao je kao bednik.

"Nadimak Tarabaš dobio sam zbog širokih udaraca na sparing mečevima sa težim bokserima iz prve ekipe. Morao sam da se branim, drugačije nisam mogao", govorio je Desimir Sretenović.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track