RASEL PRESEĆAN NAKON PRVE POBEDE U KARIJERI: Neverovatan osećaj, hvala celom timu
Foto: Profimedia

FORMULA 1

RASEL PRESEĆAN NAKON PRVE POBEDE U KARIJERI: Neverovatan osećaj, hvala celom timu

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da je neverovatan osećaj pobediti u trci Formule 1 i zahvalio se timu na prvom trijumfu u karijeri.

"Neverovatan osećaj, veliko hvala celom timu što je ovo omogućio. Bio je to emocionalni ringišpil ove sezone i u ovoj trci. Imao sam kontrolu, Luis je bio veoma brz i kada sam video sigurnosno vozilo, mislio sam da će biti težak kraj, stavio me je pod veliki pritisak, ali srećan sam što sam pobedio ovde", rekao je Rasel, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Rasel je juče na stazi Interlagos bio najbrži i u sprint trci, što mu je donelo i prvo startno mesto. On je osvojio i dodatni bod u trci za Veliku nagradu Sao Paola, koji se dodeljuje za najbrži krug.

Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Luis Hamilton. Sedmostruki svetski šampion je čestitao Raselu na pobedi.

"Prvo velike čestitka Džordžu. Kakvu neverovatnu trku je odradio danas, odradio je neverovatne sprint kvalifikacije juče. On to zaista zaslužuje. Za moj tim u fabrici i ovde, ovo je neverovatan rezultat, toliko smo se trudili da imamo i prvo i drugo mesto. Zasluženo, veliko, veliko hvala", rekao je Hamilton.

U sedmom krugu Hamilton je imao kontakt sa dvostrukim uzastopnim svetskim prvakom Maksom Verstapenom iz Red Bula, zbog čega su obojica pali u plasmanu.

Verstapen je kasnije kažnjen sa dodatnih pet sekundi, a Hamilton je kratko prokomentarisao incident - ; "šta da kažem, znate kako je sa Maksom".

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc, koji je istakao da je zadovoljan rezultatom.

"Imao sam dobru vožnju protiv Čeka na kraju (Serhio Peres - Red Bul), dobar je podijum pošto sam krenuo sa sedmog mesta i možemo biti zadovoljni time", dodao je španski vozač.

Verstapen je večeras završio na šestom mestu, ali je ranije osigurao titulu i vodi sa 429 bodova.

Drugi je Šarl Lekler iz Ferarija sa 290 bodova, koliko ima i drugoplasirani Peres.

Poslednja trka ove sezone vozi se za nedelju dana u Abu Dabiju

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track