Premijerka odobrava Ragbi gej Mundijal u Sidneju

SPT-AUSTRAL

Premijerka odobrava Ragbi gej Mundijal u Sidneju

Ostali sportovi -
Džilard se inače žestoko protivi legalizaciji venčanja homoseksualnih parova, iako je njena Radnička partija 2011. godine usvojila program koji to venčanje odobrava

SIDNEJ - Džulija Džilard (Julia Gillard) prva neudata žena i ateista koja je postala premijer Australije, podržala je danas projekat grada Sidneja da bude domaćin 2014. godine Ragbi gej Mundijala, iako se lično protivi venčanju homoseksualaca.

"Australija je zemlja koja voli sport i duboko je povezana s raznovrstima i uzajamnim poštovanjem", rekla je Džulija Džilard u poruci emitovanoj na internetu.

Prema njenim rečima, dinamika grada Sidneja je savršena za Bingam Kup (Bingham) i Sidnej Konvikts, prvi ragbi gej klub Australije. Bingam Kup se zove u čast Marka Bingama, američkog gej ragbistu koji je poginuo u napadima 11. septembra u avionu Junajted Erlajnsa koji se srušio u Pensilvaniji.

Sidnej je već organizovao Olimpijske igre 2000. godine, Svetski kup ragbija 2003. godine i Gej igre 2002. godine, podsetila je Džulija Džilard.

"Znam da će učesnici Bingam Kupa imati isti srdačni i velikodušni doček i zbog toga podržavam projekat Konviktsa", rekla je premijerka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track