SJAJNA MANIFESTACIJA U NOVOM PAZARU: Počela 65. Zlatna rukavica
Foto: BSS

BOKS

SJAJNA MANIFESTACIJA U NOVOM PAZARU: Počela 65. Zlatna rukavica

Ostali sportovi -

Mečevima kvalifikacija u Novom Pazaru, juče je i zvanično počela tradicionalna 65. Zlatna rukavica. Dvorana Pendik ugostila je boksere, koji će se boriti za zlata u deset težinskih kategorija. Ulaz u dvoranu je besplatan sve dane.

- Tradicija turnira je velika i dodatno obavezuje. Imali smo odlične pripreme u Novom Pazaru. Sada je vreme i da se pokažemo u najboljem izdanju. Glavni rival u mojoj kategoriji je predstavnik Moldavije, ruska škola boksa. Nastupam za klub iz ovog grada i to će mi biti dodatni motiv. Verujem da će publika u subotu ispuniti dvoranu Pendik do poslednjeg mesta - poručio je Almir Memić, reprezentativc Srbije, bronzani sa Evropskog prvenstva u Poreču, za mlade seniore.

Zlatna rukavica
foto: BSS

Turnir organizuju Grad Novi Pazar i Bokserski savez Srbije, uz tehničku podršku lokalnog Sportskog saveza i Ustanove za sport Novi Pazar. Polufinala su na programu u subotu od 19.00, a finalni mečevi zakazani su u istom terminu u nedelju. Tv Arena fight će prenositi sve mečeve.

Predsednik žirija Zlatne rukavice, je legenda srpskog i jugoslovenskog boksa Mirko Puzović. Finale će gledati i gradonačelnik Nihat Biševac i predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track