ŠAMPION POMAŽE ŠAMPIONU! Pogledajte EKSKLUZIVNE FOTKE iz Praga: Jokić ODUŠEVLJEN, Nikolin OSMEH sve govori! Sjajno društvo!
Foto: UKSS

ODLIČNA SARADNJA

ŠAMPION POMAŽE ŠAMPIONU! Pogledajte EKSKLUZIVNE FOTKE iz Praga: Jokić ODUŠEVLJEN, Nikolin OSMEH sve govori! Sjajno društvo!

Ostali sportovi -

Kurir je ekskluzivno došao do fotografija iz privatne arhive, načinjenih u Pragu tokom grupne faze Evrobasketa, koje najbolje pokazuju koliko je zaista veliko prijateljstvo između dvostrukog uzastopnog MVP igrača NBA lige Nikole Jokića i aktuelnog evropskog šampiona među vozačima kasača, Italijana Alesandra Goćadora, koji je i jedan od najuspešnijih trenera na Apeninskom poluostrvu.

Nikola Jokić
foto: Privatna arhiva

Kod Goćadora su trenutno u treningu, kod Parme, čak četiri mlada kasača koja je nedavno kupio Nikola Jokić u Italiji. Poverenje između njih je veliko, a Goćadoro je svakako i pripomogao da odabir bude najbolji mogući.

Saradnja sa Goćadorom već daje rezultate, s obzirom da je ovo godine kao gost sa Jokićevim kastratom Brenom Laumarom ostvario pobedu u sulkama na novom hipodromu u Somboru, na opšte zadovoljstvo velikog broja gledalaca.

Pravi rezultati, na domaćoj, ali i na evropskoj sceni tek treba da uslede, a štala "Drim kečer" u Somboru, o kojoj najveću brigu pored Nikole vodi njegov otac Branislav Jokić, već se pročula širom sveta kao jedna od najinteresantnijih u regionu zapadnog Balkana.

Nikola Jokić je krajem maja izazvao veliku medijsku pažnju na čuvenom hipodromu "Solvala" u Stokholmu, gde je došao privatnim avionom iz Beograda. U glavnom gradu Švedske je boravio da bi podržao Goćadora u jednoj od najvećih svetskih trka "Elitlopet".

Nikola Jokić
foto: Privatna arhiva

Goćadoro je uzvratio dolaskom sa prijateljima iz Italije u Prag, gde su zdušno bodrili Orlove na Evrobasketu. Sa njim su bili i bivši poznati italijanski džokej Leonardo Ćeki i njegova supruga Ilaria Ćofi, koji žive u Firenci. Ćeki kod Goćadora drži konje u treningu, a trenutno se nalazi u Parizu, gde je u nedelju na programu druga od ukupno šest kvalifikacionih trka "Burbon" (prva je bila "Bretanj" 20. novembra) za najveću kasačku trku na svetu Pri d`Amerik, koja će se održati 29. januara na hipodromu "Vansen" u Parizu, za nagradni fond od milion evra.

Nikola Jokić
foto: Privatna arhiva

Tokom druženja u glavnom gradu Češke, sa Jokićem u društvu je bio i MVP Evrolige Vasilije Micić, pa su to bili pravi dani srpsko-italijanskog prijateljstva.

Nikola Jokić
foto: Privatna arhiva

Veliki fan Nikole Jokića je i Goćadorov sin, jer je ovaj simpatični mališan stalno bio u dresu reprezentacije Srbije sa imenom najboljeg košarkaša sveta.

Zanimljivo je da Nikola Jokić ima i dvogoca po imenu Kajzer de Mortre, koji je će u nedelju u Remsu startovati u trci na 2550 metara, a u sulkama je će biti jedan od naših najboljih vozača Miodrag Pantić, koji ima licencu i za nastupe u Francuskoj. U trci održanoj 27. novembra, za kasače stare dve godine u Kordemeu (2150 m, start iz okreta, 11.000 evra, vozač Pantić, vreme 1:18,3), dvogodac koji brani boje štale "Drim kečer" je bio šesti, zaradivši za početak 220 evra.

"Drim kečer" šampionska štala

Jokićeva štala "Drim kečer" iz Sombora je šampionska u Srbiji za ovu godinu, sa ostvarenih 10.164,5 bodova, skoro duplo više nego "Animal trejd rejsing tim" iz Zmajeva (5.395), čiji je prvi čovek poznati advokat iz Beograda Tomislav Višnjić.

Treće mesto po uspešnosti među vlasnicima kasača u Srbiji je pripalo Marku Joziću iz Sombora (3551). Najuspešniji konji štale "Drim kečer" su grla oždrebljena u Italiji, šestogoda kobila Ejmi del Duomo i petogodi kastrat Breno Laumar, koji su u treningu kod Vladimira Pribića.

Skupština SKAS-a u februaru

Predsednik Srpskog kasačkog saveza (SKAS), Petar Radosavljević je saopštio da će se skupština SKAS-a održati u februaru, odmah nakon skupštine Evropske kasačke federacije (UET), krajem januara.

Sekretar SKAS-a Danica Kolar je objavila da je najbolje kasačko grlo u Srbiji za ovu godinu osmogodi kastrat domaćeg odgoja Iago d`Amore, čiji je vlasnik Petar Žužić iz Višnjevca. Na drugom i trećem mestu su kasačka grla iz Jokićeve štale "Drim kečer", Ejmi del Duomo i Breno Laumar. Vozač-šampion je 21. put Branislav Mukić sa Palića, dok je najuspešniji trener Aleksandar Dimitrijević iz Subotice.

Grom H.P. pobednik derbija u Somboru

Srpski kasački savez kaznio je Aleksandra Jankulova, vlasnika i trenera grla Tekila sa šest meseci zabrane treniranja kasačkih grla i sa 200.000 dinara novčane kazne zbog doping pozitivnog rezultata grla na zabranjene supstance kanabidiol i kanabidiolska kiselina prilikom doping kontrole sprovedene 14. avgusta, na kasačkom derbiju održanom na hipodromu u Somboru.

Grlo Tekila kažnjeno je diskvalifikacijom rezultata i suspenzijom od 3 meseca počev od 14. avgusta ove godine, navedeno je na sajtu Antidoping agencije Srbije (ADAS). Za pobednika derbija naknadno je proglašen drugoplasirani Grom H.P. (vozač Boris Kečenović, uz ostvareno vreme 1:19,9 prosečno po kilometru).

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track