OSTAJE NAM DA NAVIJAMO ZA HOLANDIJU! Đerona: Nije bilo lako vratiti se posle Norveške
Foto: Starsport

SVETSKO PRVENSTVO

OSTAJE NAM DA NAVIJAMO ZA HOLANDIJU! Đerona: Nije bilo lako vratiti se posle Norveške

Ostali sportovi -

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je posle pobede nad Argentinom da "uopšte nije bilo lako vratiti se" posle poraza od Norveške u prethodnom kolu.

"Želim da čestitam Argentini na sjajnoj utakmici. Pre susreta smo pričali o karakteru ove ekipe i da neće biti ni malo lako izboriti se sa tim. Njihovu borbenost treba iskopirati u budućnosti i čestiti im na tome što daju više od sto odsto svojih mogućnosti bez obzira na rezultat i svih 60 minuta", rekao je Djerona, a preneo RSS.

Sbija je pobedila Argentinu sa 28:22, u meču drugog kola druge faze Grupe 3 na Svetskom prvenstvu.

"Čestitao bih svojim igračima na pobedi jer uopšte nije bilo lako vratiti se posle poraza od Norveške. Ostaje nam da večeras navijamo za Holandiju i pripremimo se za poslednju utakmicu da završimo grupnu fazu na pravi način", dodao je on.

Srbija je u trća u grupi sa četiri boda, i u slučaju pobede Holandije nad Nemačkom ostaće u trci za plasman u četvrtfinale.

"Vrlo važna pobeda za nas. Argentina je ekipa koja ima mnogo iskustva na velikim takmičenjima. Bilo je teško, posebno u prvom poluvremenu kada smo imali problema u napadu, ali u drugom delu igre smo igrali mnogo bolje i zasluženo slavili. Čestitam ekipi Argentine koja je igrala borbeno do samog kraja", izjavio je pivotnem reprezentacije Srbije Dragan Pešmalbek.

Reprezentaciju Srbije poslednji susret u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Katovicama očekuje u ponedeljak, 23. januara u 18 časova, a protivnik će joj biti Holandija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track