DOKAZIVANJE NA STAROM KONTINENTU: Srpski atletičari spremni za izazove na EP u Istanbulu
Foto: Starsport©

ATLETIKA

DOKAZIVANJE NA STAROM KONTINENTU: Srpski atletičari spremni za izazove na EP u Istanbulu

Ostali sportovi -

Srpski atletičar Luka Trgovčević rekao je da je njegov cilj na predstojećem Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu plasman u polufinale trke na 60 metara s preponama.

"Tokom sezone nisam uspevao da se takmičim koliko sam hteo, Balkanijada je bila otkazana, a posle toga sam imao stomačni grip koji me zaustavio. Dobro je što sam se ipak kvalifikovao, sad imam vremena da se vratim u najbolju formu. Cilj je ulazak u polufinale, trebaće verovatno oko 7,85 sekundi i mislim da je taj rezultat u mojoj mogućnosti", rekao je Trgovčević, preneo je Atletski savez.

Luka Trgovčević
foto: Starsport©

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 2. do 5. marta u Istanbulu.

Atletičar Elzan Bibić takmičiće se na 3.000 metara, a normu je ispunio prošle godine namitingu u Poljskoj, kada je ostvario rezultat od 7:39,96 minuta.

"Trenirao sam dobro za predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani. Imao sam nekoliko trka na mitinzima sa čijim sam rezultatima zadovoljan. Gledajući finalnu prijavu reprezentacija mogu reći da će biti izuzetno jako takmičenje, po prijavi kategorisan sam u visokom plasmanu. Nadam se da će biti sve kako treba i da ću na takmičenje otići zdrav i spreman", rekao je Bibić.

Elzan Bibić
Elzan Bibićfoto: Starsport©

U trci na 60 metara s preponama nastupiće Anja Lukić.

"Iako sezona nije počela kako smo planirali, spremna dočekujem moje drugo Evropsko prvenstvo u dvorani. Očekujem dobar rezultat i plasman", navela je ona.

U disciplini skok udalj za Srbiju će nastupiti Ivana Vuleta i Milica Gardašević.

"Očekujem da pružim maksimum, nadam se da ću skakati na nivou na kom sam skakala državno prvenstvo i potrudicu se da, kao i uvek, predstavim svoju zemlju na najbolji način", navela je Gardašević.

(Kurir sport/SAS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track