MIJAILOVIĆ POSLE ISTORIJSKOG USPEHA PARTIZANA: Pokazali smo da smo miljama ispred Zvezde!
Foto: Starsport

presrećan

MIJAILOVIĆ POSLE ISTORIJSKOG USPEHA PARTIZANA: Pokazali smo da smo miljama ispred Zvezde!

Ostali sportovi -

Partizan i Dijamant očekuje finalni duel EBL lige 1. aprila na LAN-u tokom "Reconnect" festa koji organizuje Fortuna esports.

Slovenačka ekipa je postala i drugi finalista pobedom protiv SajberVulvsa, čime su crno-bele i poslali na EMEA Masters, po prvi put u njihovoj istoriji.

Partizan je pažljivo pratio polufinalni duel između Dijamant i SajberVulvsa, gde im je pobeda prvonavedene ekipe i garantovala izlazak u Evropu, bez obzira na to šta uradili u finalu i to zbog kraja ligaškog dela. Sreća je pogledala crno-bele, Dijamant je slavio, samim tim i poslao Partizan na EMEA Masters.

Ovo je inače i najveći uspeh u istoriji Partizana, bar njihovog LoL tima, kome je ovo treći split, uključujući i učešće na Sigma kupu, ali tada su nastupili u poprilično oslabljenom sastavu. Ipak, ovaj novi split je pokazao neki novi, snažniji Partizan, završili su na drugom mestu u ligaškom delu, a potom su rezultatom 3:1 protiv Dijamanta prošli u veliko finale.

Jovan Mijailović
foto: Starsport

Jovan Mijailović predsednik esport sekcije Partizan presrećan je nakon ovog uspeha.

"Hvala puno na čestitkama. Utisci su podeljeni. Srećni smo zbog EMEA Masters-a, kao i prvog izlaska u Evropu, no, sa druge strane nismo još u potpunosti zadovoljni kako titula još nije obezbeđena. Cilj je da prvog aprila pred našim navijačima podignemo prvu EBL titulu, a posle toge se možemo u potpunosti fokusirati na Evropu" rekao je Jovan Mijatović za portal "Telegraf".

Partizan je mogao i ranije da obezbedi plasman na EMEA Masters, prvo mesto u regularnom ligaškom delu je obezbeđivalo jedno mesto, dok je drugo rezervisano za šampiona EBL lige, međutim, to prvo mesto je "iskliznulo" zbog poraza od Magaze i Valijansa, dok je Partizan slavio protiv svih ostalih rivala po dva puta (Crvena zvezda, SajberVulvs, Dijamant).

"Nije nam teško palo. Od prvog momenta sastavljanja ovog rostera u potpunosti verujemo u njih. Nemamo ni zrno sumnje, iz prostog razlog što znamo da radimo i treniramo mnogo više od bilo koga sa naših prostora. Prema tome neočekivani porazi od Magaze i Valijansu su nam u neku ruku došli i kao benefit, kako su nas pogurali da još više radimo", objasnio je Mijailović.

Kurir sport / Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track