NOVI SAD NA NOGAMA, VOŠA IGRA ZA ISTORIJU: Ekipa sa Slane Bare može da ponovi najveći uspeh srpskog rukometa posle 1991. i 2014.
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

EHF kup

NOVI SAD NA NOGAMA, VOŠA IGRA ZA ISTORIJU: Ekipa sa Slane Bare može da ponovi najveći uspeh srpskog rukometa posle 1991. i 2014.

Ostali sportovi -

Veliki dan za Rukometni klub Vojvodina i srpski rukomet. U subotu od 20.00 časova (TV Arena sport 4) izabranici trenera Borisa Rojevića igraju protiv švedskog Alingsosa za plasman u finale EHF kupa.

RK Vojvodina
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U prvoj utakmici Alingsos je uz pomoć sudija slavio rezultatom 25:24, a u Vojvodini veruju da mogu napraviti podvig i ispisati nove stranice istorije kluba. Ukoliko se plasiraju u završnicu, biće to prvi put od 1991. i 2014. godine da jedan srpski klub izbori plasman u finale nekog evropskog kupa. Proleter iz Zrenjanina je 1991. godine bez titule u Kupu šampiona ostao posle dvomeča sa Barselonom i to za samo jedan gol. Rukometaši šabačke Metaloplastike 2014. nisu uspeli da osvoje trofej Čelendž kupa pošto su u finalnoj utakmici u Partileu izgubili od švedskog predstavnika Savehofa sa 37:26 (18:14).

Rukometaši Vojvodine su pred velikim zadatkom, svesni su toga trener Boris Rojević i svi igrači.

- Svaka utakmica je priča za sebe. Nedostatak iskustva i igranje velikih evropskih utakmica je manjak za nas. Želja je ogromna, to smo pokazali u Švedskoj. Krcata dvoran biće vetar u leđa za nas, a karte su rasprodate za 48 sati. Ovo je istorijski momenat, na nama je da damo više od maksimuma i uđemo u finale - rekao je Rojević za Kurir i nastavio:

Boris Rojević
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Kao trener ne mogu i ne smem da potcenim ekipu koja dolazi iz zemlje svetskih prvaka. Činjenica je da su sudije kumovale krajnjem rezultatu u prvoj utakmici, posebno kada smo vodili 23:21. Tada su nam uzeli četiri lopte pred kraj meča. Nama je za nauk utakmica protiv Gorenja, kada smo ih mi dobili jedan razlike kod kuće, a oni mislili da su završili posao. Međutim, mi smo ih pobedili u Sloveniji. Moramo biti pametni da se to nama ne desi u subotu.

Navijači Vojvodine najavljuju dolazak na utakmicu u velikom broju.

- Video sam da se spremaju koreografije, da će biti dronova, da se očekuje spektakularna atmosfera. Dvorana će biti puna, neće imati igla gde da padne.

Trener Rojević uzda se u kompaktnost ekipe.

- Naša snaga je kolektiv, definitivno. Posebno odbrana. Belorus Boris Puhovski doneo je veliko iskustvo igranja evropskih utakmica. Imamo plejadu mladih igrača koje predvodi, A reprezentativac Luka Rogan, koji ima samo 19 godina. Tu su Branko Tomić, Milan Milić, Miloš Grozdanić, zatim Miljan Pušica, Miljan Vukovljak... Ne bojimo se, želimo finale - poručuje Rojević.

RK Vojvodina
foto: Starsport/Srđan Stevanović

U drugom polufinalu EHF kupa, u nedelju igraće dva norveška kluba Narbo i Runar. U prvom meču slavio je Narbo rezultatom 29:27.

Zvaničnici Rukometnog saveza Srbije biće specijalni gosti RK Vojvodina na ovoj utakmici. Iz zdravstvenih razloga meču neće prisustvovati predsednica Milena Delić, a upitan je i dolazak selektora Tonija Đerone, zbog privatnih problema. Svi ostali biće na tribinama dvorane u predgrađu Slana bara u Novom Sadu.

EHF kup

Polufinale

Danas

Vojvodina - Alingsos 20.00

Prvi meč 24:25

Nedelja

Narbo - Runar 18.00

Prvi meč 29:27

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track