BIO JE NAJSUROVIJI MMA BORAC - KRALJ OKTAGONA, A SADA JE U ZATVORU: Robija zbog najveće PLJAČKE u istoriji, a evo gde je UHVAĆEN
Foto: Pritnscreen

MMA

BIO JE NAJSUROVIJI MMA BORAC - KRALJ OKTAGONA, A SADA JE U ZATVORU: Robija zbog najveće PLJAČKE u istoriji, a evo gde je UHVAĆEN

Ostali sportovi -

Li Marej ostaće upamćen kao najsurovij MMA borac za kojeg verovatno nikada niste ni čuli.

On je trenutno u zatvoru i tamo će ostati još dugo godina, a sve zbog pljačke koju je počinio i u kojoj je ukradeno 53.000.000 funti.

Li Marej je kao borac nosio nadimak "Grom", sada ima 45 godina, a pljačku zbog koje je u zatvoru izveo je 2006. godine. Tada je okupio ekipu koja je uspešno opljačkala jednu banku u Engleskoj, a onda se razbežala. Ipak svi su uhvaćeni, a Marej je "pao" dok se skrivao u Maroku.

Nakon što su izveli najveću pljačku u istoriji Velike Britanije osuđeni su na dugogodišnje kazne zatvora, a Marej je prvo dobio kaznu od 10 godina pre nego što je pokušao da pobegne 2009. godine nakon čega se kazna produžila na 25 godina.

Što se tiče njegove borilačke borbe njegova statistika je sledeća - osam pobeda, dva poraza, jedan nerešen meč i jedan duel u kome nije proglašen pobednik.

Ipak više od svih zvaničnih borbi pamti se 2002. godine kada je na ulici u Londonu brutalno nokautirao jednog od tada najjačih MMA boraca tog doba Tita Ortiza.

O tome da je Li bio strah i trepet ne samo u MMA svetu već i na ulicama nedavno je pričao i prvi čovek UFC-a Dejna Vajt: "On je zastrašujući k*čkin sin. Kad kažem zastrašujući ne mislim na Lija kao borca", rekao je kratko Vajt.

(Kurir sport/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track