"SVAKI METAK KOJI OPALIM STVARA MUČNINU" Potresna objava proslavljene srpske sportiskinje: Uvek sam mislila da moja mama greši...
Foto: Marina Lopicic

dirljivo

"SVAKI METAK KOJI OPALIM STVARA MUČNINU" Potresna objava proslavljene srpske sportiskinje: Uvek sam mislila da moja mama greši...

Ostali sportovi -

Proslavljena reprezentativka Srbije u streljaštvu, Ivana Maksimović Anđušić, oglasila se na Instagramu nakon stravične tragedije koje se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine duboko je potresena nakon masakra na Vračaru.

Podsetimo, 13-godišnji dečak u sredu je Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro učenika i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije.

"Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju?" pita se Ivana.

Ivana Maksimović
foto: Instagram

Ivanin otac, Goran Maksimović, bio je olimpijski šampion u streljaštvu, pa je i u njenom porodičnom domu bilo oružja.

"Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti se ne možeš odbraniti? Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom se deca počinju baviti u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i prikladnu obuku", ističe srpska sportiskinja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track