UPLAŠILI SE, IZBACILI GA NA ULICU I PUSTILI DA UMRE! Slučaj koji je ŠOKIRAO REGION: Bivši sportista osuđen zbog smrti MANEKENA
Foto: Pritnscreen

NEVEROVATNO

UPLAŠILI SE, IZBACILI GA NA ULICU I PUSTILI DA UMRE! Slučaj koji je ŠOKIRAO REGION: Bivši sportista osuđen zbog smrti MANEKENA

Ostali sportovi -

Mladi maneken Mateo Govedarica (21) preminuo je u stanu bivšeg hokejaša Endija Filipa Šprljana u avgustu 2016. pošto se predozirao heroinom.

Trojica prijatelja koji su u tom trenutku bili u društvu sa njim nisu mu pružili pomoć već su ga onesvešćenog izbacili na put.

Danas mladićima u ranim 20-ima, a tada srednjoškolcima, na Odeljenju za omladinu Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu zbog nepružanja pomoći izrečene su vaspitne mere pojačane brige i nadzora, a jednom od njih i obavezan dnevni boravak u vaspitnoj ustanovi, te odvikavanje od droge i uključivanje u psihosocijalni tretman, piše "Jutarnji list".

Mateo Govedarica
foto: Pritnscreen

Hokejaš Endi Šprljan (49) pravosnažno osuđen na pet godina, u čijem stanu je preminuo Mateo Govedarica (21). Šprljan je proglašen je krivim krajem marta 2017. za nepružanje pomoći Govedarici i omogućavanje konzumiranja droge u svom stanu na zagrebačkim Ravnicama, pisao je tada "Večernji list".

Bivši hokejaš je tada rekao sudu da smatra da nije kriv. Iznoseći odbranu Šprljan je između ostalog kazao da su on i Govedarica koristili droge u noćnom klubu “Hot pot”, ali da kod njega u stanu nisu uzimali drogu nego samo GBL kapi koje se ne nalaze na spisku zabranjenih supstanci.

Veštak patolog je utvrdio je da je nesrećni maneken pre smrti prošao kroz agoniju i da smrt nije bila nagla i da je postojala mogućnost da mu se spasi život ranijom medicinskom intervencijom. Govedaričini uspaničeni prijatelji izgubili su puna tri sata osmišljavajući kako da ublaže tragediju. Hitnu pomoć su zvali prekasno.

(Kurir sport/Jutarnji list, Večernji list, Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track