KOLAKOVIĆ POSLE PORAZA OD AMERIKE U LIGI NACIJA: Sjajno smo odigrali prvi set, protivnik u nastavku pokazao kvalitet
Foto: OSSRB

LIGA NACIJA

KOLAKOVIĆ POSLE PORAZA OD AMERIKE U LIGI NACIJA: Sjajno smo odigrali prvi set, protivnik u nastavku pokazao kvalitet

Ostali sportovi -

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su igrači sjajno odigrali prvi set, ali da je u nastavku američka selekcija pokazala svoj kvalitet.

"Opet u ekipi ima dosta igrača koji su bolesni, ali nije opravdanje, mislim da je Amerika u ovom trenutku dosta jača od nas i da je to pokazala do kraja meča. Jako sam zadovoljan nekim delovima igre, mogli smo mnogo više da uradimo na elementu bloka i prijema servisa, ali smo uradili neke zadatke na kojima smo insistirali tokom priprema", rekao je Kolaković.

On je rekao da su mu pomešana osećanje kao i posle poraza od Japana (1:3) i Slovenije (1:3), dodajući da su srpski odbojkaši mogli više, ali da ga raduje što je reprezentacija igrala "tvrdo", saopštio je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Odbojkaši Srbije poraženi su u Roterdamu od selekcije Sjedinjenih Američkih Država sa 1:3 u setovima (25:22, 19:25, 19:25, 21:25), u prvom meču druge sedmice Lige nacija.

Srbija je tako zabeležila treći poraz u pet utakmica i sada zauzima deveto mesto sa šest bodova. Naredni meč Srbija igra u četvrtak u 16.30 protiv Nemačke.

Kolaković je dodao da se zbog problema sa temperaturom u Beograd vratio odbojkaš Aleksandar Atanasijević, ali da je ekipa i dalje u dobrom sastavu za nastavak turnira.

"Očekujemo utakmicu sa Nemačkom stvarno sa nestrpljenjem", rekao je Kolaković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track