ODGRIZAO MU UVO I PLJUNUO GA NA POD: Tajson je bio toliko nemoćan da je uradio NAJSRAMNIJI potez u istoriji boksa! VIDEO
Foto: Youtube/Screenshot

NA DANAŠNJI DAN

ODGRIZAO MU UVO I PLJUNUO GA NA POD: Tajson je bio toliko nemoćan da je uradio NAJSRAMNIJI potez u istoriji boksa! VIDEO

Ostali sportovi -

Na današnji dan 1997. godine u Las Vegasu je održan verovatno najsramniji meč u istoriji boksa.

Okršaj nije ostao upamćen po dobroj borbi, već po tome što je Majk Tajson odgrizao komadić uva Ivanderu Holifildu i zatim ga ispljunuo na pod.

Borba u Las Vegasu je bila sedam meseci očekivani revanš. "Gvozdeni Majk" je neočekivano poražen od Holifilda nokautom u 11. rundi kojom je izgubio VBA pojas. Tajson je bio više nego naoštren da povrati titulu i čast. Ali nije sve išlo kako je planirao. Holifild je u prvoj rundi bio bolji, a zatim to ponovio u trećoj. Tada je Tajson uradio nešto što niko nije očekivao.

Tajson se nije zadržao na tome da odgrize uvo protivniku, već ga je potom napao i odgurnuo s leđa.

Meč je, naravno, prekinut, Tajson je diskvalifikovan, uz zabranu bavljenja boksom na godinu dana i novčanu kaznu od tri miliona dolara.

"Gvozdeni Majk" se u početku pravdao tvrdnjama da nije više mogao da trpi Holifildove udarce glavom, koji su zabranjeni, a koje sudija nije sankcionisao.

On je o tome prvi put otvoreno pričao u dokumentarnom filmu "Tajson" iz 2008, a sledeće godine se Ivanderu javno izvinio gostujući kod Opre Vinfri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track