NAZIRE SE SPAS ZA SRPSKI KIKS BOKS! Legenda ovog sporta Nenad Pagonis ne želi više da gleda propast: POMOĆI ĆU SVAKI KLUB U SRBIJI
Foto: Kurir

REŠENJE

NAZIRE SE SPAS ZA SRPSKI KIKS BOKS! Legenda ovog sporta Nenad Pagonis ne želi više da gleda propast: POMOĆI ĆU SVAKI KLUB U SRBIJI

Ostali sportovi -

Dolaze bolji dani za srpski kik boks!

Posle ostavka sadašnjeg predsednika nakon brojnih kontroverzi, legendarni Nenad Pagonis spreman da preuzme kormilo i izvuče brod koji tone.

Na niske grane spao je nekada najtrofejniji neolimpijski srpski sport, ali se svetlo na kraju tunela nazire. Nakon niza negativnih stvari koje su isplivale u poslednje vreme o radu Kik boks saveza Srbije, doskorašnji predsednik istog Miodrag Jotić je podneo ostavku.

Napušteni brod koji tone pokušaće da zakrpi proslavljeni kik bokser Nenad Pagonis koji će biti jedan od kandidata za novog predsednika na izbornoj skupštini sledeće sedmice, 29. jula.

Jotić je podneo ostavku i više nije predsednik Kik boks saveza Srbije, te je potpredsednik ove organizacije sazvao vanrednu izobrnu skupštinu u kojoj će preko 40 klubova birati čoveka koji će ih predvoditi u narednim godinama, odnosno pokušati da izvuče iz problema i katastrofalne situacije u kojoj je savez ostavljen usled lošeg upravljanja nekoliko poslednjih garnitura.

Najzvučnije ime među kandidatima jeste Nenad Pagonis, najpoznatiji srpski kik bokser, desetostruki svetski i trostruki evropski šampion.

Nenad Pagonis
foto: Nenad Kostić

Pagonis je rešio da se upusti u borbu za bolje sutra svojih naslednika i direktno im pomogne sa mesta prvog čoveka Kik boks saveza Srbije, ali će do kandidature doći kada ga deset klubova predloži za novog predsednika. Spisak klubovi koji će biti uz Pagonisa biće podugačak, jer mu konstatno stiže.

Izbori će funkcionisati tako što će klubovi na izbornoj skupštini 29. jula glasati za kandidate koji su dobili podršku dvocifrenog broja domaćih kik boks klubova, članova saveza.

Nenad Pagonis je naglasio kako je cilj kandidature to što želi da pomogne kik bokserima, poboljša im uslove i olakša put ka novim svetskim i evropskim medaljama.

- Ukoliko bih postao predsednik Kik boks saveza fokus u naredne četiri godine bio bi na poboljšanju rada klubova. Radio bih na obezbeđivanju pomoći svim klubovima, unapređenju sistema takmičenja, medijskoj pažnji domaćem kik boksu. Neke stvari će se raditi po uzoru na Bokserski savez Srbije kako bi bili ostvareni što kvalitetniji rezultati, kazao je proslavljeni srpski kik bokser.

Pagonis je naglasio i da bi se kao predsednik založio da reprezentativci imaju što bolje uslove za pripreme, najkvalitetniju opremu i da će sve kontakte koje je ostvario u svetu sporta i privrede staviti u funkciju nacionalnog saveza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja