RUKOMETAŠICE JAGODINE POČELE PRIPREME: Ciljevi su isti, iako je ekipa pretrpela drastične promene
Foto: ŽORK Jagodina

RUKOMET

RUKOMETAŠICE JAGODINE POČELE PRIPREME: Ciljevi su isti, iako je ekipa pretrpela drastične promene

Ostali sportovi -

Posle trofejne sezone, osvojena sva tri domaća trofeja, rukometašice Jagodine počele su pripreme za narednu sezonu.

Rukometašice Jagodine dominiraju ženskim rukometom u Srbiji i u proteklih 5 sezona osvojile su 12 trofeja, ukupno u vitrinama ovog superligaša je 14. Ciljevi su isti, iako je ekipa pretrpela drastične promene.

Došle: Nora Fajfrić - Norveška, Bojana Racković - Francuska, Šabac - Emilija Petrić i Helena Petrić, Tamara Kojić, Aranđelovac -Vladana Mitrović i Marija Simić -kasni na pripreme iz opravdanih razloga. Otišle: Ivana Mitrović, Katarina Bojičić, Petra Stojanović, Petra Hlogyik, Marina Živković.

Jagodina, rukometašice, Rukometašice Jagodine
foto: ŽORK Jagodina

-Sezonu otvaramo utakmicom za Superkup 9. septembra, liga počinje 16. septembra. Dovoljno je vremena za pripreme. Nova ekipa, ali gledaćemo da uigramo nove igračice kroz prijateljske utakmice. Cilj je isti osvajanje sva tri trofeja. Imamo maksimalnu podršku Skupštine grada Jagodina, kao i navijača i ljubitelja rukometa. U proteklih pet sezona tridesetak igračica je otišlo iz kluba u najjače lige u Evropi i ostavlja posledice, kaže trener Dragan Markov.

-Nova sezona, nova lica. Mislim da će to da bude najveći izazov, uklopiti i uigrati ekipu. Isti broj igračica je otišao i došao, iskreno se nadam da će se što pre upoznati sa igrom. Nadam se da ćemo kroz pripremne utakmice podizati formu do željenog nivoa i početka lige, najavila je kapitenka Aneta Adžić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track