SRPSKI KIK BOKS U SIGURNIM RUKAMA! Nenad Pagonis omogućava da 30 reprezentativaca Srbije ode na EP, a i sprema POMOĆ KLUBOVIMA
Foto: Privatna arhiva / Ustupljena fotografija

ambicije

SRPSKI KIK BOKS U SIGURNIM RUKAMA! Nenad Pagonis omogućava da 30 reprezentativaca Srbije ode na EP, a i sprema POMOĆ KLUBOVIMA

Ostali sportovi -

Srpski kik boks dobiće u subotu novo rukovodstvo. Sportska Srbija nema ni jedan posto dileme ko je pravi čovek za čelno mesto sporta koji je posrnuo u prethodnim godinama.

Najveći ikada kik bokser na ovim prostorima Nenad Pagonis rešio je da se upusti u koštac sa problemima i sa mesta predsednika KBSS krene u akciju povratka trofejnog sporta na staze stare slave.

Klubovi su to prepoznali i Pagonis već ima ogromnu podršku. U razgovoru za Kurir zatražili smo da čujemo njegov plan i program. Posebno, jer su njegovi prethodnici ostavili Savez u jako lošem stanju:

- Za početak, prvi i osnovni cilj - da vratimo dug od 7 miliona dinara, da se odblokira račun saveza i zatim nađemo sredstva da pošaljemo juniorsku reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. To je prioritet, a onda krećemo u realizaciju svih planova koji imamo moj tim i ja - počeo je priču Nenad Pagonis za Kurir.

Nenad Pagonis
foto: Privatna Arhiva, Ustupljene fotografije

Naredni cilj, za Nenada ključni, razvoj i pomoć svakom klubu u našoj državi:

- Obići ću svaki klub u Srbiji i videti kako funkcionišu, šta su im najveći problem, gde možemo da im pomognemo... Nije posao da sediš u kancelariji ili po kafićima, već da ideš na "teren", u ring, da se upustiš u koštac sa problemima. Da vidiš šta je ljudima koji vole ovaj sporta najveći problem, da im pomogneš.

Još jedan u nizu planova Pagonisa odnosi se na uslove i opremu srpskih boraca.

- Mnogo me je bolelo kada vidim na reprezentativcima neku lošu opremu. Oni predstavalju našu državu i kao takvi moraju da imaju vrhunske uslove i vrhunsku opramu. Uveliko radim na tome da dobijemo jednu čuvenu svetsku kompaniju kao tehničkog sponzora - kaže Pagonis.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track