KAD NEĆE - NEĆE! NIŠTA OD FINALA I OLIMPIJSKE VIZE! Debakl Srbije u polufinalu SP: Moćni Grci iskoristili promašaje Delfina!
Foto: @starsport

polufinale

KAD NEĆE - NEĆE! NIŠTA OD FINALA I OLIMPIJSKE VIZE! Debakl Srbije u polufinalu SP: Moćni Grci iskoristili promašaje Delfina!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da izbori plasman u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki i tako obezbedi vizu za Olimpijske igre u Parizu.

SRBIJA - GRČKA 7:13 (2:3, 0:3, 3:3, 2:4)

Izabranici selektora Uroša Stevanovića u polufinalu doživeli su ubedljiv poraz od selekcije Grčke (7:13), koja apsolutno zasluženo ide u finale.

U utakmici za bronzanu medalju Srbija će u subotu igrati protiv poraženog iz druge polufinale utakmice između Mađarske i Španije.

Delfinima na ovom meču ništa nije polazilo za rukom. Očajna realizacija u napadu i loša odbrana u momentima kada je rival imao igrača više bili su glavni razlog teškog poraza. Delfini su se propisno ispromašivali, a Grci maestralno koristili svaku priliku i na kraju apsolutno zasluženo slavili visokom razlikom.

Srbija je povela na početku, a Grčka je preokrenula na 2:1. Golman Branislav Mitrović dobro je branio u trim trenucima, ali njegovi saigrači nisu bili uspešni u napadu sve dok Strahinja Rašović nije izjednačio. Grci su ipak imali prednost na kraju prve četvrtine, kada je Konstantinos Kakaris postigao svoj drugi gol.

U drugoj četvrtini mladi srpski tim nije imao rešenje u napadu, nije koristio igrača više i nije uspeo da postigne gol, a Grčka je postigla tri, pa je na poluvremenu vodila sa 6:2.

Golom Janisa Fontulisa Grci su poveli sa 7:2, a njihovi niz prekinuo je Đorđe Lazić za tek treći gol Srbije na utakmici. Igralo se gol za gol, a Grci su deonicu završili sa četiri pogotka prednosti, 9:5.

Posle upotrebe VAR tehnologije na startu poslednje deonice priznat je gol Stilanosa Argiropulosa za 10:5. Posle toga Grci su pojačali i poveli sa sedam razlike, 12:5, bez problema su utakmicu priveli kraju i plasirali se u finale.

Najefikasniji u našem timu bili su Nikola Jakšić i Strahinja Rašović sa po dva postignuta gola, dok su po jedan gol zabeležili Vuk Milojević, Đorđe Lazić, Nemanja Ubović.

U pobedničkom timu najefikasniji bili su Konstantinos Kakaris i Stilijanos Agriropulos sa po tri, odnosno Aleksandros Papanastiju i Konstantinos Genedijunas sa po dva postignuta gola.

Tok meča:

KRAJ - PORAZ SRBIJE U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA. Grčka zasluženo ide u finale, Delfini će se boriti za bronzu.

7:13 vodi Grčka - Strahinja Rašović koristi prednost od dva igrača više. U ovom momentu je najbolji strelac SP sa 22 postignuta gola.

6:13 - vodi Grčka - I još jednom Grci koriste igrača više. Rešili su u velikom stilu da završe ovaj meč.

6:12 - vodi Grčka - Smanjuje Srbija zaostatak.

5:12 vodi Grčka - Biće ovo ubedljiv trijumf Grčke, možda i najveći u istoriji protiv reprezentacije Srbije.

5:11 vodi Grčka - Raste prednost Grka! Treći gol Kakarisa na ovom meču.

5:10 vodi Grčka - Novi gol Grčke, koja ništa ne prepušta slučaju. Imaju veliku prednost i sigurno hitaju ka polufinalu.

Kraj trećeg perioda igre, Srbija - Grčka 5:9.

5:9 za Grčku - Jakšić smanjuje zaostatak. Sada Srbija koristi prednost igrača više. Mnogo bolja igra našeg tima u ovoj deonici.

4:9 za Grčku - Ne dozvoljavaju Grci našem timu da se vrati u ovaj meč. Još jednom sjajno koriste igrača više i ponovo vraćaju pet golova prednosti.

4:8 za Grčku - Prvi gol iz pozicione igre 6 na 6 za Srbiju na ovom meču. Milojević je zatresao mrežu i samnjio zaostatak Srbije.

3:8 za Grčku - Ne uspeva Srbija da se odbrani. Genidunjas snažnim udarcem sa distance vraća pet golova prednosti svom timu.

3:7 za Grčku - Evo napokon gola sa igračem više! Lazić prekida veliku seriju Grčke.

Srbija ima očajnu realizaciju igrača više na ovom meču - 0 od 5, a do ove utakmice bili smo na visokih 70%. Kad neće - neće.

2:7 vodi Grčka - Nastavlja se agonija Delfina! Na startu treće deonici Grci četvrti put na meču koriste igrača više za, čini se, nedostižnih +5.

Počinje treća deonica!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, Srbija - Grčka 2:6! Očajna realizacija koštala je Delfine u prvom poluvremenu. Naši momci nisu uspeli da postignu gol iz pozicione igre na ovom meču. Grčka je to iskoristila, posebno u drugoj deonici koju je dobila sa 3:0 i sada je na dobrom putu da izbori plasman u finale. Delfinima je potrebno čudo u drugom poluvremenu!

2:6 vodi Grčka - Nastavlja se agonija naše reprezentacije. Argelopulos postiže gol za velikih +4.

2:5 vodi Grčka - Serija Grka se nastavlja! Papanastasiju postiže gol za velikih +3 u polufinalu Svetskog prvenstva. Jako loša realizacija našeg tima u napadu. Četiri puta nismo iskoristili igrača više.

2:4 vodi Grčka - Gilas sjajnim udarcem donosi našem rivalu dva gola prednosti.

Grci imaju prvi napad u drugom periodu igre.

Završena je prva deonica, Grčka ima prednost 3:2.

2:3 vodi Grčka - Novi gol za Kakarisa. Ponovo Grci ekspresno koriste igrača više i dolaze do prednosti.

2:2 izjednačenje - Strahinja Rašović pogađa peterac i donosi izjednačenje našoj reprezentaciji!

1:2 vodi Grčka - Preokret Grka! Iskoristili su igrača više naši rivali i došli do prednosti. Kakaris je zatresao mrežu Srbije.

1:1 izjednačenje - Skumpakis donosi izjednačenje Grcima.

1:0 za Srbiju! Sjajno je isplivao kontru Nikola Jakšić nakon maestralne odbrane Branislava Mitrovića. Izašao je sam pred golmana Grčke i rutinski doneo prednost našem timu.

Meč je počeo, prvi napad ima Srbija! Idemo, momci!

Utakmica uskoro počinje!

vaterpolisti
foto: Printscreen

Uoči meča:

Posle šest godina pauze naši vaterpolisti uspeli su da izbore mesto u polufinalu Svetskog prvenstva.

Podmlađeni sastav Srbije napravio je sjajan rezultat u Fukuoki. Hrabri izabranici selektora Uroša Stevanovića eliminisali su u četvrtfinalu vicešampiona sveta i jednog od najvećih favorita za zlato, selekciju Italije, i tako posle šest godina pauze izborili plasman među četiri najbolje ekipe na planeti.

Malo ko je verovao da tim sa sedam debitanata može da pomrsi račune moćnim Italijanima. Delfini su odigrali fantastičnu utakmicu, hrabrom i odlučnom igrom uspeli su da izbore peterce i zahvaljujući herojskim odbranama Mitrovića zasluženo stigli do polufinala.

Srbija će tako posle dva uzastopna peta mesta na šampionatima sveta konačno ostvariti bolji plasman. Verovali ili ne, poslednji put Delfini su u polufinalu Svetskog prvenstva igrali 2017. godine u Budimpešti, kada su osvojili bronzanu medalju.

Vaterpolo, Srbija, Vaterpolisti Srbije
foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Put do polufinala

Nakon poraza od prvog favorita, selekcije Španije, Srbija je vezala dve pobede u grupnoj fazi i sa druge pozicije obezbedila mesto u osmini finala gde je bila ubedljiva protiv Japana 16:10. U četvrtfinalu Delfini su priredili senzaciju, pošto su uspeli da sruše vicešampiona saveta - selekciju Italije.

S druge strane, Grčka je bez poraza na turniru dogurala do polufinala. Grci igraju odličan turnir, ostvarili su sve trijumfe - protiv Australije, Kazahstana i SAD u grupi, a zatim i protiv Crne Gore u četvrtfinalu i važe za favorite i na ovom meču.

Plasman u finale, osim zagarantovane medalje, pobedniku donosi i vizu za Olimpijske igre u Parizu, pošto će finalisti Svetskog prvenstva obezbediti učešće za najveću sportsku planetarnu smotru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track