MOĆNA PORUKA IZ BRAZILA Savić: Školski sport važan za ceo svet!
Foto: IFS

VELIKO TAKMIČENJE

MOĆNA PORUKA IZ BRAZILA Savić: Školski sport važan za ceo svet!

Ostali sportovi -

Svetska školarijada u Brazilu potvrdila je po ko zna koji put važnost razvoja školskog sporta u svetu.

Pre dve godine Beograd je uspešno organizivao ovo takmičenje, gde školarci ne samo da se takmiče u sportovima koje vole, već se i druže sa drugarima sa cele planete. Takođe učestvuju na seminarima i posebno predstavljaju svoje gradove i zemlje na "Kulturnom danu", koji se obavezno organizuje.

IFS
foto: IFS

Svetska federacija školskog sporta (ISF) je izrasla u organizaciju koja je prepoznatljiva i koja svake godine organizuje veliki broj događaja. Već godinama član Izvršnog odbora ISF, je legenda naše odbojke Željko Tanasković. A tačno godinu dana u kancelariji u Briselu, stalno je zaposlen nekadašnji generalni sekretar SŠSS, Uroš Savić. Odlično se snašao na mestu menadžera međunarodnih događaja ISF.

IFS
foto: IFS

- Veliko je zadovoljstvo biti deo ovakvog događaja gde smo ugostili više od 2.000 učesnika, iz čak 44 zemlje širom sveta. Svaka organizacija ima svojih izazova ali na kraju mogu da istaknem da je ova u Riju bila potpuni uspeh iz svih aspekata. Ono što je najvažnije za nas je da će deca odavde otići bogatija za još jedno divno iskustvo, koje će siguran sam pamtiti do kraja života. Školski sport nije samo sport i mi se trudimo da svim učesnicima ponudimo mnogo više kroz edukaciju, druženje, kulturne i zabavne aktivnosti gde deca imaju priliku da se upoznaju sa drugim nacijama. Na taj način im omogućavamo sjajno međunarodno iskustvo za dalji sportski i ljudski razvoj - istakao je Uroš Savić.

IFS
foto: IFS

U organizacionom delu bilo je najviše Brazilaca, ali bilo je i ljudi iz Srbije, Francuza, Hrvata, Meksikanaca.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom fenomenalnom događaju, koji je otvorila ministarka sporta Brazila. Školski sport je značajna tema u svetu i mi se trudimo da iz godine u godinu pružimo što bolje uslove deci kako bi ih motivisali i pokazali benefite istog. Ovu godinu završavamo u Beogradu sa Svetskim školskim prvenstvom u futsalu, za srednjoškolski uzrast. SP će se održati od 8. do 17. oktobra. Želeo bih da istaknem da je Savez za školski sport Srbije jedan od najcenjenijih svetskih saveza što govori i činjenica da je bio organizator mnogih međunarodnih događaja a grad Beograd je uvek bio odličan domaćin školarcima širom sveta - poručio je Savić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track