SKANDAL! "SELEKTOR ZLOSTAVLJA KARATISKINJU REPREZENTACIJE SRBIJE" Petrović: Roditelji imaju fotografije, ne znaju šta da rade
Foto: Kurir TV, Shutterstock

KURIR TV

SKANDAL! "SELEKTOR ZLOSTAVLJA KARATISKINJU REPREZENTACIJE SRBIJE" Petrović: Roditelji imaju fotografije, ne znaju šta da rade

Ostali sportovi -

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje u svetu sporta su ozbiljna pitanja koja su se proteklih godina sve više izlagala javnosti. Brojni dokumentarci i priče su otkrili kako je dolazilo do ovakvih situacija i kako su često bile zataškavane od strane sportskih institucija.

Da li se klima menja u nekom boljem pravcu otrkila je Tanja Petrović, majstor karatera, višestruka evropska i svetska prvakinja, a sada trener, koja je gostovala u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Mislim da je kod nas situacija gora nego što je bila i manje se o tome priča. Kod nas u karateu postoji slučaj gde je selektor vršio mobing sa nekim neprimerenim fotografijama. Uznemiravao devojku koja je u reprezentaciji. Ti materijali su u rukama roditelja, ali roditelji od straha jer nemaju kome da se obrate, ćute. A sa druge strane doživeće sankcije vezano za Savez i tako dalje. To sve tako stoji i ne znam dokle će to da stoji - rekla je Petrović i dodala:

00:47

SKANDAL! SELEKTOR ZLOSTAVLJA KARATISKINJU REPREZENTACIJE SRBIJE Petrović: Roditelji imaju fotografije, ne znaju šta da rade

- Kada razmislim kao žena i postavim sebi pitanje: Zašto se mi plašimo? Pa zato što nemamo sigurnost. Nemamo kog u toj priči da nas podrži.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

22:31

KAKO PREPOZNATI ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MESTU: Mobing - problem koji traje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track