BEOGRAD OBARA REKORD: Svetsko prvenstvo u rvanju okupiće neverovatan broj takmičara
Foto: Rvački savez Srbije

Turnir ulazi u anale

BEOGRAD OBARA REKORD: Svetsko prvenstvo u rvanju okupiće neverovatan broj takmičara

Ostali sportovi -

Seniorsko svetsko prvenstvo u rvanju koje će se od 16 do 24. septembra drugi put uzastopno održati u Beogradu okupiće rekordan broj takmičara.

U Beogradskoj areni za medalje i olimpijske norme za Igre u Parizu boriće se ukupno 1032 rvača, čime će planetarni šampionat Beogradu ući u anale svetskog rvanja po masovnosti.

Na strunjačama u Beogradskoj areni tokom osam dana takmičenja pojaviće se 387 boraca u grčko-rimskom stilu, 354 rvača slobodnim stilom i 291 dama.

“Ovom broju treba dodati još 513 trenera i 78 sudija, a uz predstavnike rvačkih saveza zemalja učesnica, članove svetske i evropske rvačke federacije kao i nezaobilazno medicinsko osoblje dolazimo do broja od 2.120 gostiju”, kaže Milan Jelić, generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije i dodaje:

“Ušli smo u završnu fazu priprema organizacije ovog velikog takmičenja. Imamo značajno iskustvo od prošle godine i nema sumnje da ćemo ispuniti sve najviše standarde. Od 4. septembra krećemo sa montažom svih neophodnih elemenata u Beogradskoj areni kako bismo na vreme ispunili sve zahteve Svetske rvačke federacije”, konstatovao je Jelić.

Svečano otvaranje Svetskog prvenstva u rvanju biće pravi spektakl, a zakazano je za subotu, 16. septembar od 18.30 časova u okviru koga će specijalan nastup imati Marija Šerifović, pa će publika imati priliku da sat vremena uživa u nezaboravnim hitovima velike muzičke zvezde, kao i u izuzetno atraktivnom zabavnom programu. Prodaja ulaznica za svečano otvaranje je počela, rezervacija karata se vrši na sajtu www.wrestlebelgrade.com, a ulaznice se mogu kupiti i na blagajni stadiona Partizan (Humska 1, ulaz SD Partizan).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track