ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK? LEGENDARNI VOZAČ ŠOKIRAO IZJAVOM! U jednu stvar je posebno ubeđen, mnogi ga slušaju i ne veruju šta čuju!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Formula 1

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK? LEGENDARNI VOZAČ ŠOKIRAO IZJAVOM! U jednu stvar je posebno ubeđen, mnogi ga slušaju i ne veruju šta čuju!

Ostali sportovi -

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je potpuno uveren da njegova ekipa u narednih nekoliko godina može da prekine dominaciju Red Bula.

Red Bul u poslednje vreme dominira takmičenjem, a vozač Maks Verstapen je na dobrom putu da osvoji treću uzastopnu šampionsku titulu.

Holanđanin je prošle nedelje pobedio u Monci i postavio rekord od 10 uzastopnih pobeda.

Red Bulu je pobedio u svakoj trci ove sezone, a Mercedes je drugi u generalnom plasmanu. Hamilton je četvrti u šampionatu vozača, a njegov timski kolega Džordž Rasel sedmi.

Hamilton je produžio ugovor i ostaće u Mercedesu do kraja 2025. godine.

"Cilj u te dve godine je da se borimo najbolje što možemo i da osvojimo titulu. Drugi smo u šampionatu konstruktora i želimo da skinemo sa trona one koji su na vrhu. Uveren sam 100 odsto da to možemo da uradimo", rekao je Hamilton za Skaj.

Novim ugovorom, Hamilton će se trkati i kao 40-godišnjak, a nije poznato da li će voziti 2026. godine, kada na snagu stupaju nova pravila u Formuli 1.

"Dugoročno, razmišljam o novom ugovoru, kako će izgledati, koliko će trajati. Planiram da budem ovde neko vreme. Ali to bi moglo da se promeni, mogao bih da se vratim sledeće godine i kažem: 'Dođavola'. Ko zna. Nikada ne znate gde ćete biti, ali sada sam koncentrisan da svakoga dana ostanem pozitivan", naveo je britanski vozač.

"Znam da nikome nije lako. Ostati zdrav i fizički spreman i pronaći ravnotežu u uživanju i poslu, ravnotežu u porodičnom životu i svim drugim stvarima. Mislim da trenutno imam pristojan balans i to mi omogućava da zaista volim ono što radim", dodao je rekorder Formule 1 po broju pobeda - 103.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se 17. septembra za Veliku nagradu Singapura.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track