POČELE AZIJSKE IGRE U HANGDŽOUU: Predsednik Kine prisustvovao svečanom otvaranju
Foto: AP Photo/Lee Jin-man

Azijske igre u Hangdžouu

POČELE AZIJSKE IGRE U HANGDŽOUU: Predsednik Kine prisustvovao svečanom otvaranju

Ostali sportovi -

Kineski predsednikSi Đinping prisustvovao je u glavnom gradu kineske provincije Džeđijang, Hangdžouu, ceremoniji otvaranja 19. Azijskih igara koje je proglasio otvorenim.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), na ceremoniji otvaranja su naglašeni elementi kulture Liangdžu, prikazujući blago kineskog nasleđa i mudrost drevne Kine celom svetu.

Na ovogodišnjim Azijskim igrama će učestvovati oko 12.500 sportista iz 45 zemalja i regiona koji će se 15 dana takmičiti u 40 sportova za 481 zlatnu medalju.

Ceremonija otvaranja je sastavni aspekt svakog turnira od njegovog osnivanja u Nju Delhiju davne 1951. godine. Igre služe kao važna platforma za zemlju domaćina da pokaže svoj jedinstveni nacionalni identitet na globalnom nivou, navodi CMG.

Ceremonija otvaranja Azijskih igara u Hangdžouu imala je nekoliko ključnih komponenti, kao što su umetnički program, parada sportista i svečano paljenje vatre, ali je, kako ističe CMG, ono što ovaj događaj izdvaja od drugih izvanredna upotreba napredne tehnologije i kulturnih elemenata.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track