TANASKOVIĆ: Beograd je centar svetskog školskog sporta
Foto: ISF

Spektakl

TANASKOVIĆ: Beograd je centar svetskog školskog sporta

Ostali sportovi -

Svetsko prvenstvo u futsalu za uzrast srednjoškolaca i zvanično je otvoreno u Brogradu. Strane delegacije su stigle u glavni grad, koji će od do 17. oktobra biti domaćin velikog takmičenja.

Ceremonija otvaranja održana je u Hali sportova Ranko Žeravica.

Prisutnima su se obratili predsednik ISF Loren Petrinka i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

- Beograd je zaista centar svetskog školskog sporta. Već godinama unazad organizujemo velika takmičenja u konkurenciji školaraca. Svi koji jednom dođu u glavni grad Srbije uvek se rado vraćaju. Videli ste i završnicu ceremonije otvaranja. Klinci su veseli, igraju uz muziku i zastave svojih zemalja. Koristim priliku da se zahvalim i Ministarstvu sporta na finansijskoj podršci, takođe i Gradu Beogradu, koji podržava školski sport - poručio je Željko Tanasković.

Gosti na Ceremoniji otvaranja bili su i Sandra Srećković, potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije i Verica Petković, savetnik u sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda.

Počelo je himnom Srbije, a završilo se kada su svi učesnici sa tribina sišli na parket i uz muziku igrali uz zastave svojih država.

I zvanično su počeli mečevi po grupama, koji se igraju u čak šest hala u Beogradu. Srbija koju predstavljaju dečaci iz Tehničke škole Kostolac, startovali su pobedom nad Republikom Srpskom (7:3). Dok su u narednom meču odigrali nerešeno sa Mađarskom (6:6). U četvrtak igraju protiv Francukse, a pobeda im donosi prvo mesto u grupi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track