ČUDESNA AUSTRALIJANKA ISPISALA ISTORIJU: Mekion prva plivačica koja drži SVETSKE REKORDE u sve tri leđne discipline!
Foto: Attila Volgyi / Xinhua News / Profimedia

NEVEROVATAN PODVIG

ČUDESNA AUSTRALIJANKA ISPISALA ISTORIJU: Mekion prva plivačica koja drži SVETSKE REKORDE u sve tri leđne discipline!

Ostali sportovi -

Australijska plivačica Kajli Mekion izjavila je, posle postavljanja svetskog rekorda na 50 metara leđnim stilom, da joj je najvažnije da stiče što više samopouzdanja pred narednu, tešku godinu.

Mekion je juče na Svetskom kupu u Budimpešti još jednom potvrdila svoju dominaciju u svetskom leđnom plivanju, postavivši svetski rekord u trci na 50 metara.

Ova 22-godišnja Australijanka je deonicu od 50 metara isplivala za 26,86 sekundi i oborila rekord od 26,98 sekundi koji je 2018. godine postavila Kineskinja Liju Šjang.

Mekion je tako postala prva plivačica koja je vlasnica svetskih rekorda u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno.

"Jedina stvar koju mogu da nastavim je da vredno treniram i da nastavim da verujem u sebe. Sledeća godina će biti zaista teška, tako da što više samopouzdanja budem stekla, to će biti bolje", rekla je Mekion koja će biti veliki favorit i na Olimpijskim igrama u Parizu u leđnom plivanju.

Mekion je na prošlom Svetskom prvenstvu u Fukuoki osvojila zlatne medalje na 50, 100 i 200 metara leđnim stilom, a pažnju na sebe skrenula je na Igrama u Tokiju kada je postala trostruka olimpijska šampionka, na 100 i 200 metara leđno i u štafeti 4x100 mešovito.

Ona je juna 2021. godine postavila svetski rekord na 100 metara leđno (57,45 sekundi), dok je u martu ove godine oborila i svetski rekord na duplo dužoj deonici (2:03,14).

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track