LETEĆI HOLANĐANIN REDOM OBARA REKORDE: Formula 1 u znaku Maksa Ferštapena! Još jedan velikan gleda mu u leđa!
Foto: AP/Eric Gay

veliki cirkus

LETEĆI HOLANĐANIN REDOM OBARA REKORDE: Formula 1 u znaku Maksa Ferštapena! Još jedan velikan gleda mu u leđa!

Ostali sportovi -

Maks Ferštapen nastavlja da obara rekorde u Formuli 1.

Maks Ferštapen
foto: Profimedia

Ovaj put, posle trke za Veliku nagradu Meksika na kojoj je pobedio Holanđanin, Maks Ferštapen se upisao u istoriju ovog sporta. Upisao je 16 pobedu u sezoni!

Oborio je holandski as sopstveni rekord od 15 trijumfa u sezoni, i pred sebe postavio novi zadatak, do nove grand pri trke.

Zanimljivo, Maks Ferštapen sustigao je i legendarnog Alana Prosta po ukupnom broju pobeda. Sada obojica imaju po 51 trijumf i dele četvrto mesto u istoriji Formule 1.

Alan Prost
foto: Printskrin/Instagram

Sasvim je izvesno da će as Red Bula do kraja sezone čuvenog "Profesora" ostaviti iza sebe. Ako Maks Ferštapen slavi na svim preostalim trkama u 2023. godini, ući će u top tri - nadmašivši Sebastijana Fetela sa 53 pobede.

Ispred Holanđanina ostaće samo Luis Hamilton (103) i Mihael Šumaher (91). Štaviše, Maks Ferštapen ima samo 26 godina, a Alan Prost je premašio 50 pobeda sa 38 godina, Sebastijan Fetel i Luis Hamilton sa 31 godinom, a Mihael Šumaher sa 32 godine.

Međutim, mora se imati na umu da su sezone takođe sada rekordno duge. Ranije je kalendar Formule 1 imao 18 trka, nešto kasnije 20 grand prija, a poslednjih godina u karavanu imamo čak 22 velike nagrade. Samim tim i više prostora da vozači ostvare rekorde i istorijska dostignuća.

Kurir sport

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track