ZVEZDA PONIZILA PARTIZAN! Crno-beli NEMOĆNI u ISTORIJSKOM meču, večiti rival im dao OSAM KOMADA! Oglasili se igrači OBA tima!
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia, Nenad Kostić

spektakl

ZVEZDA PONIZILA PARTIZAN! Crno-beli NEMOĆNI u ISTORIJSKOM meču, večiti rival im dao OSAM KOMADA! Oglasili se igrači OBA tima!

Ostali sportovi -

Futsaleri Crvene zvezde savladali su DSM Auxilium "Partizan" sa 8:2 u meču petog kola Treće futsal lige Beograda.

Bio je ovo prvi duel crveno i crno-belih ikada, te se, i pored toga što "Partizan" nije član Sportskog društva u Humskoj, smatra istorijskim večitim derbijem.

U ovaj meč timovi su ušli sa različitim ambicijama, iskusnija Zvezda bila je veliki favorit, dok su klinci iz "Partizana" želeli da "što skuplje prodaju kožu" i probaju da iznenade večitog rivala. Početak utakmice pripao je mladom timu "Partizana" koji je imao nekoliko odličnih prilika, ali je maestralni Uroš Jevtić bio nesavladiv, te je zadržao "nulu".

1 / 4 Foto: FOTO: Kurir sport

Zvezda je povela iz kontra napada preko kapitena Miroslava Petronijevića i do odlaska na odmor uspeli su crveno-beli da postignu još tri gola. Strelci su bili Stefan Đogo koji je postavio nogu na gol liniji i potvrdio strašan udarac Denisa Inajetovića koji bi, veruje se, svejedno ušao u gol, snažni i veoma talentovani Dušan Cakić i iskusni, već pomenuti, Denis Inajetović čiji je pogodak sa skoro polovine terena najlepši detalj utakmice.

U nastavku slična priča - "Partizan", nošen odličnim Stefanom Grujićem, stvarao je šanse pred golom Jevtića, ali je Zvezdina hobotnica briljirala i nije dala crno-belima da se rezultatski priključe. Kada je Nikola Divac postigao peti gol za Zvezdu postavljalo se samo jedno pitanje - kojim rezultatom će utakmica biti završena.

Do kraja je Zvezda dala još tri, a "Partizan" dva gola, za crveno-bele pogađali su dva puta Nikola Vasiljević i jednom Dušan Cakić, dok je za večitog rivala oba gola postigao Stefan Petrović.

KMF Partizan, KMF Crvena zvezda, Futsal
foto: FOTO: Kurir sport

Po završetku meča svoje utiske izneo je jedan od najboljih igrača Crvene zvezde i futsaler sa zavidnim prvoligaškim iskustvom, Denis Inajetović, čiji pogodak iz prvog poluvremena je obeležio prvi istorijski večiti derbi.

- Velika je čast biti deo istorije kakva god da je, posebno kada je u pitanju futsal. Što se tiče same utakmice mislim sa smo na vreme postigli golove i našim iskustvom susret odveli u željeni pravac. Čestitao bih protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri i mislim da treba da nastave da rade jer su u pitanju mladi momci. Što se tiče nas, dugo igramo zajedno i klub već ima tradiciju i tu smo da probamo da ga vratimo tamo gde i pripada, a to je Prva futsal liga Srbije. Ali polako, korak po korak, bitno je da se družimo i da Crvenu zvezdu predstavljamo u najboljem svetlu - počeo je priču Denis Inajetović, a zatim je posebno pohvalio jednog saigrača:

- Izdvojio bih trenutak ulaska u igru igrača sa brojem deset, Branislava Borojevića kog ljudi znaju kao jednog od najboljih fudbalera na beogradskom asfaltu. Njemu je bilo dovoljno dva minuta da pokaže svoju klasu i izmami ovacije sa tribina, te potvrdi koliki je majstor! Mi se sada okrećemo nastavku sezone gde ćemo da probamo da stignemo Student i Konjarnik koji nam beže na tabeli.

Svoje utiske izneo je i po mnogima najbolji futsaler DSM Auxilium "Partizana" Stefan Grujić.

- Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi. Pokušali smo da iznenadimo, ali iskustvo i, moram priznati kvalitet, su presudili. Imali smo svoje šanse, ali je protivnički golman branio zaista fenomenalno. Drago mi je što sam bio deo istorije, a nama ne preostaje ništa drugo nego da vredno radimo na treninzima i nadamo se da će bolji rezultat doći u nekom narednom derbiju - zaključio je Grujić čijih je nekoliko minijatura i solo prodora diglo publiku na noge.

Situacija na tabeli Treće futsal lige Beograda posle pet odigranih kola ne odgovara ni Crvenoj zvezdi ni DSM Auxilium "Partizanu". Crveno-beli imaju osam bodova i trenutno zaostaju četiri poena za vodećim Studentom i drugoplasiranim Konjarnikom, ali imaju jedan odloženi meč, upravo protiv Konjarnika. Sa druge strane, "Partizan" je na sedmom mestu sa samo jednom pobedom iz pet utakmica.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track