DUSKOS PRVI NOSILAC OLIMPIJSKOG PLAMENA ZA PARIZ: Olimpijski šampion će poneti baklju sa drevnog antičkog hrama u Olimpiji
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

PARIZ 2024

DUSKOS PRVI NOSILAC OLIMPIJSKOG PLAMENA ZA PARIZ: Olimpijski šampion će poneti baklju sa drevnog antičkog hrama u Olimpiji

Ostali sportovi -

Olimpijski šampion u veslanju Grk Stefanos Duskos biće prvi nosilac olimpijskog plamena za Olimpijske igre u Parizu 2024, saopštio je Grčki olimpijski komitet (COH).

Ceremonija paljenja olimpijskog plamena, posle koje će Duskos poneti baklju, održaće se 16. aprila na mestu drevnog antičkog hrama u Olimpiji, na Peloponezu.

Olimpijke igre, Olimpijski plamen, Olimpijska baklja
foto: Shutterstock

Oko 600 nosilaca baklje nosiće olimpijski plamen kroz Grčku,do 26. aprila kada će biti doneta na mermreni "Svegčrki stadion" u centru Atine što je svojevrsna turistička atrakcija.Poslednji grčki nosioci baklje biće vaterpolo reprezentativci koji su u Tokiju osvoji srebrnu medalju na OI.

Plamen će zatim iz Pireja za ; Francusku gde će stići 8. maja, nešto više od dva i po meseca pre početka Olimpijskih igara u Parizu 26. jula.

"Grčku i Francusku ujedinjuju snažne veze saradnje i solidarnosti. Pariz će organizovati vrhunske Olimpijske igre i pokazati veličinu francuskog naroda", izjavio je predsednik COH-a Spiros Kapralos.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track