MRZIM OVE LJUDE I OVU ZEMLJU SVOM DUŠOM: Lepotica iz Ukrajine izazvala neviđeni skandal u svetu! (FOTO)
Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

teške reči

MRZIM OVE LJUDE I OVU ZEMLJU SVOM DUŠOM: Lepotica iz Ukrajine izazvala neviđeni skandal u svetu! (FOTO)

Ostali sportovi -

Ritmička gimnastičarka iz Ukrajine Vlada Nikoljčenko neodmerenom izjavom napravila je veliki skandal u svetu sporta.

Vlada Nikoljčenko
foto: Pavlo_Bagmut / UkrInform / Profimedia

Devojka koja ima bronzanu medalju sa svetskog i evropskog prvenstva iz 2019. godine u ritmičkoj gimnastici iskazala je veliku mržnju prema Poljskoj i poljskom narodu.

Rođena Kijevljanka Vlada Nikoljčenko objavila je na društvenoj mreži poruku kojom je samo dosula zlu krv između Ukrajinaca i Poljaka.

- Jutros raspoloženje. Mrzim ovu zemlju (Poljsku) svom dušom, a najviše ljude koji ovde žive. Ovde sam samo zato što su zatvorili aerodrom u mojoj rodnoj Ukrajini - napisala je pre nekoliko dana Vlada Nikoljčenko, čekajući let iz Varšave za Dubai.

Na kraju je morala da se izvinjava, pravdavši se da je imala "slom živaca".

- Imala sam psihički slom. Sa svakim sukobom dolazi i stres koji izlazi iz mene tako agresivno bez mog rešenja. Bila je to emotivna situacija zbog koje žalim. Nisam htela bilo koga da uvredim. Molim vas ne uzimajte ovo k srcu. Nisam ja to rekla, već emocije u meni. Veoma mi je žao - napisala je Nikoljčenko.

Ritmičko-gimnastički savez Ukrajine pokrenuo je disciplinsku istragu o incidentu. I zvanični Kijev poslao je službeno izvinjenje Varšavi zbog postupka svoje gimnastičarke.

Vlada Nikoljčenko preležala je 2020. godine težak oblik korone, a zbog toga nije uspela da izbori mesto u timu Ukrajine za Olimpijske igre u Tokiju.

Kurir sport

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track