MISTERIOZNA SMRT MLADOG SPORTISTE ŠOKIRALA PLANETU! Stigao sa devojkom u Australiju, naglo se RAZBOLEO i posle dva dana PREMINUO!
Foto: Printscreen / Facebook

tuga

MISTERIOZNA SMRT MLADOG SPORTISTE ŠOKIRALA PLANETU! Stigao sa devojkom u Australiju, naglo se RAZBOLEO i posle dva dana PREMINUO!

Ostali sportovi -

Metju Mekgvigan (24) stigao je sa svojom devojkom Klodi Kor u Australiju, ali se naglo razboleo i posle dva dana preminuo.

Britanski "Dejli Mejl" doneo je priču o Metjuu koji je u Sidnej stigao kako bi igrao galski fudbal (drugačija verzija fudbala gde timovi sa po 15 igrača u polju pokušavaju da loptu ubace u gol koji je u obliku slova H, inače jako popularna u Republici Irskoj) i koji je trebalo da bude pojačanje kluba Kormak Mekanalens.

Klub je objavio na internetu da je "Meti tek nedavno stigao u Sidnej sa svojom devojkom Klodi i za kratko vreme provedeno ovde, dotakao je živote mnogih koji su imali sreću da ga sretnu."

Stariji brat Metjua Mekvigana, Dag, odao je počast na društvenim mrežama, napisavši "Zauvek mlad, volim te zauvek!"

"Veoma sam zahvalan što sam te imao za brata, ne znam kako se to dogodilo ni zašto - nikad neću razumeti", dodao je Dag.

Okružna galska atletska asocijacija (GAA) saopštila je da je "Matijev doprinos njegovom timu bio ništa drugo do izuzetan, a njegovo nasleđe kao igrača će zauvek biti urezano u srcima onih koji su imali privilegiju da svedoče o njegovoj hrabrosti na terenu."

"Njegova posvećenost igri i nepokolebljiv duh nesumnjivo su ostavili neizbrisiv trag na širu zajednicu u Tajronu. Izražavamo naše najdublje saučešće porodici", objavio je Tajron GAA.

Prvi čovek Kildres Vulf Tonsa, Dominik Mekgurk, rekao je za "Belfast Live" da je cela zajednica šokirana.

"Meti je bio naš stariji kapiten poslednje dve godine, bio je naš vođa sa 24 godine. Postao je kapiten sa samo 22 godine", rekao je Mekgurk, pa dodao:

"On je prošle nedelje bio menadžer našeg mladog tima (do 18 godina), bio je i član komisije. Bio je pravi vođa."

Mekgurk je rekao i da su po dolasku u Sidnej Mekgvigan i njegova devojka poslali svoje fotografije porodici kako zajedno stoje na suncu u Australiji. Par je planirao da provede najmanje šest meseci u Australiji kako bi iskusio novi način života.

"Koliko god nismo želeli da ode jer je bio naš kapiten, lepo je da ljudi izađu i uživaju u životu", rekao je Mekgurk i nastavio:

"Nismo znali da se nikada neće vratiti kući."

Osim što je igrao galski fudbal, Mekgvigan je takođe igrao fudbal sa svojim lokalnim klubom Kukstaun Olimpik.

"Meti je bio fantastičan fudbaler i još bolja osoba", navodi se u saopštenju ovog kluba.

Zbog čega se Metju Mekgvigan prvo razboleo, a kasnije i preminuo i dalje je pod velom misterije i pitanje je kada će se dobiti odgovor.

Kurir sport / Dailymail / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track