SRBIJA DOBILA ŠAMPIONA EVROPE! Čudesni Aleksej Sarana osvojio TREĆU EVROPSKU titulu u jednoj sezoni
Foto: Šahovski savez Srbije

svaka čast

SRBIJA DOBILA ŠAMPIONA EVROPE! Čudesni Aleksej Sarana osvojio TREĆU EVROPSKU titulu u jednoj sezoni

Ostali sportovi -

Ne pamti se da je neki šahista u jednoj takmičarskoj godini objedinio tri evropske titule! To je pošlo za rukom velemajstoru Alekseju Sarani, članu zlatne reprezentacije Srbije.

On je upravo na završenom takmičenju u Zagrebu ostvario istorijski uspeh i zlatnu medalju. Sa osvojenih 9,5 poena nalazi se sam na vrhu tabele. Najbliži pratioci zaostaju po pola poena.

Aleksej Sarana
foto: Šahovski savez Srbije

Nakon pojedinačnog zlata u standardnom šahu osvojenog u martu mesecu u Vrnjačkoj Banji (učestovavalo oko 500 šahista), usledilo je ekipno zlato sa reprezentacijom Srbije na nedavno završenom Ekipnom prvenstvu Evrope održanom u Budvi, novim prvim mestom u ubrzanom šahu je kompletirana serija tri evropska zlata.

Aleksej Sarana
foto: Šahovski savez Srbije

To nije do sada uradio nijedan šahista u Evropi! Ukoliko ovim rezultatima dodamo i prvu olimpijsku zlatnu medalju za Srbiju osvojenu u e-sportu, onda je sigurno da je ovo možda i najuspešnija godina za nekog šahistu ikada.

Od ostalih srpskih igrača vredi istaći odličan rezultat velemajstora Aleksandra Inđića koji je osvojio 8,5 poena i nalazi se u samom vrhu vodećih šahista evropskog kontinenta.

Kurir sport / M. B.

Bonus video:

02:50

NAJGORE RANGIRANI ŠAMPION U ISTORIJI TURNIRA U DŽEDI Brajović: Hamadov uspeh nije slučajnost, PONAVLJA SE BAJKA IZ 2010!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track