FALSIFIKOVAO SKUPŠTINU KIK BOKS SAVEZA, PA BI OPET DA BUDE PREDSEDNIK: Skandalima u trofejnom srpskom sportu NEMA KRAJA!
Foto: arhiva Marijana Pelević

Cirkus

FALSIFIKOVAO SKUPŠTINU KIK BOKS SAVEZA, PA BI OPET DA BUDE PREDSEDNIK: Skandalima u trofejnom srpskom sportu NEMA KRAJA!

Ostali sportovi -

Kik boks savez Srbije dobiće u nedelju novog predsednika. Kandidati su kao i pre pet meseci Nenad Pagonis i Duško Basrak.

Na prethodnim izborima u Kraljevu, Basrak je falsifikovao rezultate što je utvrdila inspeкcija Ministarstva sporta. Basrak je uhvaćen i u laži pošto je tvrdio na sav glas da je njegova pobeda regularna i da je imao potreban broj glasova. Posle odluke inspekcije, promenio je ploču:

- Konstatovana je samo jedna nepravilnost. Za moj izbor glasalo je 35 umesto 37 članova, tako da nije bila potrebna većina. To je jedina nepravilnost - rekao je Basrak za Sportski žurnal.

Duško Basrak
Duško Basrakfoto: Kiks boks savez Srbije

Da, nije nikakva šala. Nelegalan izbor je za njega "samo jedna nepravilnost". A, tek onda dolazimo da apsurda - isti taj čovek se ponovo kandiduje za predsednika. Da, ni ovo nije nikakva šala.

Posle se čudimo što reprezentacija nema para da otuptuje na neko takmičenje, što klubovima abnormalno povećavaju članarine, što im traže da plaćaju dve godine unapred (?!), što im prete da se slučajno ne oglase u medijima... Beše nekada kik boks najtrofejniji neolimpijski sport u Srbiji. Danas možemo samo toga da se prisećamo sa setom.

A, kada vidimo kako nam se bira najvažniji čovek u savezu, onda nam je i potpuno jasno zašto je ovaj sport na toliko niskim granama.

Kurir sport / Sportski žurnal / M. B.

Bonus video:

00:27

ŠAMPIONI IZ KIK BOKS KLUBA PALMINI TIGROVI ZAPOČELI ŽESTOKE PRIPREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track