SRBIJA ŠOKANTNO PORAŽENA OD MAĐARSKE: Rukometaši na ivici ispadanja sa Evropskog prvenstva
Foto: PETER KNEFFEL / AFP / Profimedia

Evropsko prvenstvo

SRBIJA ŠOKANTNO PORAŽENA OD MAĐARSKE: Rukometaši na ivici ispadanja sa Evropskog prvenstva

Ostali sportovi -

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je u 2. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu od Mađarske rezultatom 28:27 (14:13).

Srbija je ostala na jednom bodu, dok je Mađarska stigla do četvrtog boda. Island ima tri, dok je Crna Gora bez bodova posle dva kola.

U poslednjem kolu Srbija igra protiv Crne Gore u utorak od 18 časova, a Mađarska protiv Islanda od 20.30.

Srbija bi u slučaju pobede nad Crnom Gorom i trijumfa Mađarske protiv Islanda prošla dalje. Svaka druga opcija nam ne daje šanse pošto iz grupe dalje idu dve ekipe.

Mađarska je već prošla u Top 12, ali ima imperativ pobede nad Islandom zbog prenošenja bodova.

Pet golova je postigao Nemanja Ilić, po četiri Vorkapić i Borzaš.

Junak meča za Mađarsku je bio Bence Banhidi koji je postigao 10 golova, i to iz 10 pokušaja. Bio je nezaustavljiv pivot Mađara, pa je zasluženo i poneo epitet MVP-a meča.

Kurir sport

SRBIJA - MAĐARSKA 27:28 (13:14)

2. POLUVREME

60. minut - Vorkapić pogađa u kontri - 26:28. Njegov peti gol. Tajm-aut za Mađarsku. Vanja Ilić postiže gol - 27:28.

59. minut - Deveti gol Banhidija - 25:28. Tajm-aut za Srbiju. Poraz je na vidiku, ali treba što više smanjiti rezultat kako bi sačuvali nadu za prolaz.

58. minut - Lekai pogađa - 24:27. Marsenić postiže drugi gol - 25:27.

57. minut - Farkaš prolazi kroz sredinu - 23:26. Isključen je Pešmalbek. Marsenić je iznudio sedmerac. Ilić koristi i četvrti sedmerac - 24:26.

56. minut - Milosavljević za seriju Srbije 3:0 - 23:25. Razmakli smo malo odbranu Mađarske sa dva pivota i oslobodili prostor za bekove.

55. minut - Marsenić postiže svoj prvi gol - 22:25. Zaigrali smo sa dvojicom pivota.

54. minut - Vorkapić smanjuje na 21:25. Tajm-aut za Mađarsku.

52. minut - Banhidi postiže svoj osmi gol - 20:25. Gotovo ništa nismo odbranili sa pozicije pivota.

50. minut - Vorkapić postiže svoj treći gol - 20:23. Neverovatne greške pravi Srbija u napadu, imali smo kontru, ali smo loptu bacili previsoko u aut. Mate prolazi kroz sredinu i postiže svoj peti gol - 20:24.

48. minut - Đorđić pogađa u poslednjim sekundama napada, kada su sudije već podigle ruku - 19:22. Banhidi, nema leka za njega, sedmi gol - 19:23. Marsenić promašuje zicer, sve gora situacija za Orlove.

47. minut - Mađari igraju mnogo čvršće u odbrani. Prvi put Mađari imaju četiri gola prednosti, Sita je strelac - 18:22. Ponovo smo osam minuta bez datog gola, ista situacija kao i u prvom poluvremenu.

46. minut - Boka pogađa za 18:21. Tajm-aut za Srbiju i selektora Đeronu. Promašili smo nekoliko napada sa igračem više i priliku da se približimo. Milosavljević pogađa prečku, neće pa neće.

45. minut - Neverovatne greške pravi Srbija u napadu, nismo iskoristili igrača više.

44. minut - Zoran Ilić, mađarski reprezentativac, je zaradio isključenje, igrač više za Srbiju drugi put u drugom poluvremenu. Mađarska je imala kontru 1 na 1, ali je promašio Boka,.

43. minut - Banhidi postiže svoj šesti gol - 18:20. Nemamo rešenja za korpulentnog pivota.

41. minut - Novo isključenje za Srbiju, Abutović ide na hlađenje dva minuta. Cupara brani šut sa krila, njegova četvrta odbrana.

40. minut - Mate je ponovo precizan - 18:19.

39. minut - Orbović pogađa za 18:18. Mađarska menja golmana, Bartuž je sada čuvar mreže.

38. minut - Cupara upisuje treću odbranu, ali u kontri Vorkapić greši. Šteta, mogli smo do vođstva. Na drugoj strani Banhidi pogađa sa pivota - 17:18.

37. minut - Orbović je ušao u igru i pogodio sa pozicije desnog beka - 16:16. mate pogađa sa igračem manje - 16:17. Đorđić pogađa, njegov prvi gol - 17:17.

36. minut - Dva minuta isključenja za Ančsina. Srbija ima četiri isključenja, Mađarima je ovo treće.

35. minut - Šipoš u kontri postiže gol za novo vođstvo Mađarske - 15:16. Žure mnogo naši u napadu.

34. minut - Vejin pogađa za izjednačenje - 15:15. Vladimir Cupara brani, njegova druga odbrana.

32. minut - I odmah isključenje za Srbiju, Orbović ide na klupu, a sedmerac za Mađarsku. Mate je precizan - 14:15.

31. minut - Cupara na golu menja Milosavljevića koji je imao četiri odbrane. Kukić za izjednačenje - 14:14. Njegov drugi gol.

1. POLUVREME

30. minut - Pešmalbek postiže drugi gol - 13:14. Promašili su Mađari napad, ali Srbija nije imala dobru priliku za napad. Srbija gubi sa 13:14 posle 30 minuta igre.

29. minut - Sjajna akcija Srbije, Kukić i Vorkapić su pokušali "cepelin", ali su Mađari faulom za sedmerac to sprečili. Nemanja Ilić pogađa i treći sedmerac - 12:14. Njegov četvrti gol.

28. minut - Žolt Krakovski pogađa sa krila, njegov prvi gol - 11:14.

27. minut - Banhidi donosi Mađarskoj prvi put tri gola prednosti. Njegov četvrti gol, a sedmi rivala sa pozicije pivota - 10:13. Borzaš iz koraka pogađa svoj četvrti gol - 11:13.

25. minut - Milosavljev drži naš tim u igri, brani još jednom strašan šut Mađara. Tajm-aut za Srbiju.

24. minut - Gol za Mađarsku, strašan gol 203 cm visokog beka Bodoa - 10:12.

23. minut - Banhidi pogađa posle sjajne asistencije Fazekaša, njegov treći gol iz trećeg pokušaja - 9:11. Gol postiže Dragan Pešmalbek, prvi gol Srbije sa pozicije pivota - 10:11.

22. minut - Sedmerac za Srbiju, iznudio ga je Milosavljević. Ilić pogađa ponovo - 9:10. Njegov treći gol, drugi iz sedmerca.

21. minut - Konačno da i neko iz Mađarske bude isključen. Šipoš je zaradio dva minuta suspenzije.

20. minut - Vejin pogađa stativu. Novo isključenje za Srbiju. Milosavljev brani napad sa igračem manje.

19. minut - Kukić probija odbranu Mađarske i postiže gol posle skoro osam minuta - 8:9. Rošta postiže svoj drugi gol - 8:10. Mađari su pola golova postigli sa pozicije pivota.

16. minut - Četvrti u nizu gol Mađara, strelac je Banhidi - 7:9. Mađari prvi put imaju dva gola prednosti. I ponovog gol sa mesta pivota. Srbija je pet minuta bet gola.

15. minut - Rošta pogađa, treći gol Mađara u nizu - 7:8. Treći gol Mađara sa pozicije pivota.

14. minut - Lekai koristi igrača više za izjednačenje - 7:7.

12. minut - Banhidi pogađa sa mesta pivota - 7:6. Tom prilikom je isključen i Mijajlo Marsenić. Srbija u napadu sa praznim golom.

11. minut - Nemanja Ilić pogađa svoj drugi gol, prvi iz igre - 7:5. Srbija prvi put ima dva gola prednosti.

10. minut - Raspucao se Borzaš, njegov treći gol sa bekovske pozicije - 6:5. Mađari imaju petoricu dvometraša, jedan od njih je golman Palašiča, ali je Borzaš našao način da preko glave matira rivala.

9. minut - Kontra Srbije, Vorkapić postiže svoj drugi gol - 5:4. Ančin za novo izjednačenje - 5:5. Njegov prvi gol, i to sa krila.

7. minut - Siza u kontri za prvo vođstvo Mađarske - 3:4. Borzaš pogađa drugi put u meču - 4:4.

6. minut - Lekai za izjednačenje - 3:3. Srbija ima igrača manje.

5. minut - Mate iz sedmerca donosi izjednačenje - 2:2. Dva sedmerca već za Mađarsku u pet minuta. Borzaš pogađa sa bekovske pozicije - 3:2.

4. minut - Brani Milosavljev sedmerac! Šipoš donosi Mađarima prvi gol - 1:1. Sedmerac za Srbiju, izvodi ga Nemanja Ilić. Precizan je kapiten Srbije - 2:1. Mađarska je sa igračem manje u naredna dva minuta.

2. minut - Vukašin Vorkapić donosi Srbiji vođstvo - 1:0. Bila je to brza kontra posle sjajne odbrane.

1. minut - Mađarska je imala prvi napad, ali je Srbija sjajnom odbranom uzela loptu. Orbović, Kukić i Borzaš su bekovi, Marsenić na pivotu. Krila su Vorkapić i Ilić.

Počeo je spektakl u Minhenu.

Pred početak meča objavljeno je da je Bogdan Radivojević, jedan od najboljih igrača Srbije, imao mučninu, pa je pitanje da li će moći da igra u današnjem meču. Biće to veliki hendikep ukoliko ne bude mogao da zaigra.

SRBIJA - MAĐARSKA

Olimpijska hala Minhen

Kapacitet: 13.200

Sudije: Lars Jorum, Havard Kleven (Norveška)

SRBIJA: Cupara, Vorkapić, Abutović, Borzaš, Milosavljević, Radivojević, N. Ilić, Pušica, V. Ilić, Orbović, Vejin, Kukić, Đorđić, Pešmalbek, Marsenić, Milosavljev. Selektor: Antonio Đerona.

MAĐARSKA: Šipoš, Boka, Krakovski, Ligetvari, Mate, Fezekaš, Banhidi, Zita, Palašič, Ančsin, Bodo, Ilić, Rosta, Bartuž, Lekai, Hanuš. Selektor: Hoze Marija Vakero Ćema Rodrigez.

Muška seniorska reprezentacija Srbije nastavlja borbu za glavnu fazu Evropskog prvenstva utakmicom drugog kola grupe C, protiv selekcije Mađarske - 20.30.

Mađari su slavili u triler završnici protiv ekipe Crne Gore (26:24), dok je Srbija remizirala sa Islandom (27:27).

Vremena da se ostane u prvoj utakmici nema, te je fokus već na narednog protivnika prisutan.

”Pre nego smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu, kako bismo odmah uradili adekvatnu analizu. Kratki video snimci koji pokazuju šta treba ispraviti su napravljeni i na sastancima sa igračima pojedinačno smo ih zajedno sagledali. Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo. Znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo jedan bod što znači da je sve i dalje u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba se fokusirati na dobre stvari koje smo uradili”, rekao je selektor Antonio Toni Đerona.

Sa Mađarskom Srbiju očekuju potpuno drugačija utakmica - i fizički i taktički.

”U prvoj utakmici igrali smo sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik - ima još krupnije! Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodati neke od sitnica koje smo videli u utakmici protiv Crne Gore.”

Selektor Srbije, susret broj dva prvog takmičarskog dana grupe C, pratio je uživo uz svog saradnika Žikicu Milosavljevića.

Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je u nedelju, 14. januara, sa početkom u 20 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na kanalima Radio Televizije Srbije i TV Arena Sport.

Od 18 časova igrali su Island i Crna Gora, a Island je u finišu stigao do pobede 31:30.

Kurir sport

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track