ČUDO KAKVO SKIJANJE NE PAMTI: Da li je moguće šta je ovaj čovek uspeo da učini?! SVAKA ČAST
Foto: AP

BRAVO MAJSTORE

ČUDO KAKVO SKIJANJE NE PAMTI: Da li je moguće šta je ovaj čovek uspeo da učini?! SVAKA ČAST

Ostali sportovi -

Švajcarski skijaš Danijel Jule pobedio je u slalomu u trci Svetskog kupa u Šamoniju, iako je posle prve vožnje bio poslednji, 30. Gotovo neverovatno...

Jule je pobedio rezultatom 1:36,24 minuta, uprkos tome što je za vodećim posle prve vožnje Francuzom Klemanom Noelom zaostajao gotovo dve sekunde.

To je njegova sedma pobeda u Svetskom kupu, a sve ih je ostvario u slalomu.

Do danas, nijedan skijaš u istoriji nije uspeo da pobedi u trci Svetskog kupa kada je posle prve vožnje bio poslednjeplasirani.

Drugo mesto zauzeo je Švajcarac Loik Meljar sa 0,16 sekundi zaostatka, a treći je bio Noel sa 0,18 sekundi zaostatka.

Do velikog preokreta došlo je zbog naglog porasta temperature i topljenja snega na stazi. Jule je drugu vožnju počeo prvi jer je bio poslednjeplasirani iz prve vožnje, pa je imao najbolje uslove, u odnosu na skijaše koji su posle njega izlazili na stazu.

U današnjoj trci četvrto mesto zauzeo je Austrijanac Manuel Feler, a peto mesto podelili su Norvežanin Henrik Kristofersen i Austrijanac Dominik Rašner.

U plasmanu slaloma prvi je Feler sa 490 bodova, ispred Linusa Štrasera iz Nemačke sa 326 i Julea sa 285 bodova. Noel je četvrti sa 272 boda.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Švajcarac Marko Odermat sa 1.406 bodova, ispred Francuza Siprijana Sarazana sa 684 i Felera sa 609 bodova.

Takmičenje u Svetskom kupu za skijaše nastavlja se narednog vikenda u Banskom u Bugarskoj, gde će se voziti veleslalom u slalom.

Kurir sport

Bonus video:

01:43

BUGARSKI SPASILAC, HEROJ STARE PLANINE: Od bele smrti spasio čak 50 ljudi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track